Ost-og urte-brød.

Nydelig brød som passer til alt.
Her har du brød til suppen, tapasbrød, matpakke med ekstra smak, ostesmørbrød,
kort sagt, et herlig, litt ekstra godt, brød.

Jeg laget et helt brød,

Og noen ostesnurrer, (Små knute-rundstykker)

Her startet jeg dagen før, med en hevedeig,
noe som gir bakverket ekstra god smak og gjør det luftig.

Oste og urtebrød.

Hevedeig, lages dagen før:

1 dl kaldt vann
100 g hvetemel
fersk gjær på størrelse med en ert.

Rør sammen, dekk med plast og la stå på benken natten over.

Hevedeigen
3 dl vann
3 dl H-melk
25 g gjær
2 ts salt
200 g revet god ost, jarlsberg e.l. lagret ost. (halvparten i deigen, halvparten til garnityr)
40-50 g ferske urter og ruccola (basilikum og oregano i dag) Vaskes og grovhakkes.
14-15 dl hvetemel
50 g mykt smør

Lunk melk og vann (Eller kok opp 2 dl vann og bland med kald melk om 1 dl kaldt vann)
Ha alt utenom smøret, halvparten av osten og 2 dl av hvetemelet i bakebollen.
La deigen eltes 10 minutter, ha litt mer mel om den er veldig klisset.
Ha så i små klumper smør, litt og litt til alt eltes inn.
Juster med mer mel om nødvendig, deigen skal såvidt slippe bakebollen.
Hvis ikke spar resten av melet til utbaking.

Hev tildekket 1 time.

Del deigen i to, vri den ene delen litt og rull den i revet ost, legg i form med bakepapir i bunn.

Den andre delen klemmes til et tykt rektangel, skjær strimler, vri dem og rull i revet ost/strø ost på før du vrir dem.
Legg på bakepapir.
Heves ca 20-30 minutter, pensles med litt pisket egg, stek ca 20-35 minutter på 200*
(kortes tid på snurrene, lengst på brødet i form)

Avkjøl på rist.

Nyt!

#godt #brød #oppskrift #hjemmelaget #ostebrød #urtebrød #suppebrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.