Nydelig langpannebrød. Enkelt og sommerlig.

Et sommerbrød får man ta med,
og så håper vi solen og varmen kommer tilbake.

Enkelt og perfekt sommerbrød!

Laget i langpanne.

Og spist utendørs!

Så godt!

 

Nydelig langpannebrød

5 dl vann
2 dl havregryn
50 g smør
50 g gjær
1/2 ts bakepulver
4 dl siktet rugmel
1 egg
1 ts salt
1/2 dl honning
1/2 dl solsikkefrø
1/2 sl linfrø
8-10 dl hvetemel

Kok opp halvparten av vannet, 2,5 dl, og hell dette over havregryn og smør.
Rør rundt til smøret smelter, helle så over resten av vannet og vent til det blir fingervarmt eller litt kaldere.

Ha i resten av ingrediensene, men ikke alt hvetemelet!
La maskinen kna deigen minst 8 minutter.
Spe med resten av hvetemelet til deigen såvidt slipper bollen.
Sett til heving, tildekket 30-40 minutter.

Klem eller kjevle deigen til et rektangel.
Smør den store langpannen med smør og legg deigen i.
Skjær i biter, med et pizzahjul e.l. (Kniv fungerer selvsagt fint)
Etterhev ca 20-30 minutter.
Stek på 225* i ca 15 minutter.

Avkjøl noen minutter i formen før du forsiktig fører den over på en rist og legger på et kjøkkenhåndkle.
La avkjøle med håndkle på, så holder den seg myk og fin.

Serveres med det ditt hjerte måtte begjære!


Gjerne utendørs, på en fin sommerdag.

Mykt og saftig sommerbrød.

#sommerbrød #brød #oppskrift #mykt #saftig #langpannebrød

Please follow and like us:

2 hendelser på “Nydelig langpannebrød. Enkelt og sommerlig.”

  1. Dette ser godt ut, kanskje det blir sol og sommer då? Får bake så får vi håpe på det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.