Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Penis og poteter! Kunst er kunst! | MinMatgaleVerden

Penis og poteter! Kunst er kunst!

God morgen.

I fjor forelsket jeg meg i Astrup Fearnley museet,
jeg elsker denne type kunst,
og jeg trekkes ofte til bildene med mest farger.
Det er noe spennende med de fargerike glade bildene,
som plutselig,
når man begynner å se på bildet,
inneholder så mye mer.
DSC_0457 Og dette «mer» viser seg ofte å være en penis.
Ikke at jeg går på utstilling for å se penis, neida,
men det er noe med at det du først ser ikke alltid viser seg å stemme.
Litt som livet.
Som når man står og sier til følget sitt,
«Supermann, stilig med tegneseriebilder i stor format»DSC_0454
Og så plutselig,»der er noen som kyss…..ojda, jahaja.»
Samtidig er det gøy å få vite hva kunstneren har tenkt når han/hun har laget bildene/installasjonene
DSC_0468Så vi deltok på flere «kunstprat», en 10 minutters tur hvor en av kunsthistorikerne forteller om forskjellige verk, og vi får vite hva kunstneren har tenkt, hva som var tanken bak det han laget osv.
Og da skjønner du så mye mer,som hva Alex Israel ville få frem med sin kunst.
Kan anbefales.
DSC_0462Noe annet som kan anbefales er å ta med en god venn/venninne på en sånn utstilling.
Jeg var der jo alene i fjor, og det var fint det,
men du verden så kos det var å gå sammen med Frodith.
Vi er på samme nivå, og kan diskutere det vi ser, samtidig som vi har det gøy og tar bilder i og med de merkeligste installasjoner.
I år ble det mest Alex Israel,
eller,
som når jeg skulle fortelle Frodith hvem det var som hadde gjesteutstillingen på Astrup Fearnley,
«han der…han het…åh, hva var det nå igjen, jo Michael Paris het han vel.
Eller var det det han het??»

Michael Paris / Alex Israel, potet potet!

Ha en kunstnerisk dag!

4 hendelser på “Penis og poteter! Kunst er kunst!”

  1. Ja, navnet er vi ikke så nøye på 😀 Vi ser og vi lærer, og det er en bonus hvis vi vet hvem som har laget det liksom 😀 I dag har jeg vært flink på jobb, og kald på beina på vei hjem . Håper du har kost deg og skrevet lure ting til avisen <3 God klem min venn <3

    1. Så bra du har hatt en effektiv dag på jobb, god følelse! Jo, i dag gikk rapporteringen mye bedre 🙂 klemmer<3

  2. Eg elsker museum og å lære om historie. Utstilling har eg egentlig aldri forstått og eg føler meg litt dum som ikkje alltid ser hva som skal være vakkert…fint…banebrytende….viktig tankevekkende etc….

    Min søster tok eksamen i kunst på college i Anberdeen og hun ble anbefalt å slutte for hun var elending på å drikke rødvin å løse verdensproblemer og føle seg kustnerisk…..

    Da hun bestemte seg for selv bestemme hva er kunst besto hun med glans..faktisk graduated with honor….og noen av de andre som hadde ekamen med henne kan eg ikkje fatte fikk karakter engang. men det er fordi eg ikkje forstår kunst 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.