Langpannebrød. Så enkelt, så godt!

Langpannebrød er enkelt å lage, fint å bruke til matpakker,
kan fryses og puttes rett i brødrister…..og så er det godt! Veldig godt!

Her har jeg brukt melasse (molasses på engelsk) som er utvinning fra sukker.
Det gir en fin farge, og tilfører brødet sødme.


Nystekt brød med sommerens rørte bringebær…..
Need I say more??

Langpannebrød

6 dl vann
25 g gjær
1 ss melasse (Helsekost) (kan event erstattes med mørk sirup/maltekstrakt)
2 dl byggmel
2 dl siktet rugmel
2 dl sammalt rug
2 ts salt
Ca 10 dl hvetemel.

Rør melasse ut i varmt vann, ha lunket vann og resten av ingrediensene i bakebolllen. La deigen knas minst 10 minutter, gjerne mer.
Deigen skal være litt klisset.
Hev ca 1 time, tildekket.
Hell ut i langpannen til stekeovnen med bakepapir i bunn. Bruk litt siktet rugmel på toppen og klem den utover med hendene dine,
helt ut i hjørnene.
Skjær deigen i biter med pizzahjul/kniv.
Dekk til og etterhev 30-40 minutter.
Sprut litt vann på og stek på 200* ca 20 minutter.
Avkjøl å rist, gjerne med kjøkkenhåndkle på for å beholde den myk og saftig.


Kan gjerne fryses.
Etter at du har spist deg mett på nystekt brød…
Passer og perfekt i matpakken dagen etter.

#hjemmebakt #brød #langpannebrød #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.