Karamell og konjakktrøfler,
150 g mørk sjokolade
1/2 dl kremfløte
1 porsjon karamellsaus (som under)
0,25 dl konjakk
1/2 dl kakaopulver
Karamellsaus:
50 g sukker
1 ss vann
1 ss smør
1/2 dl kremfløte
1 liten klype flaksalt
Karamell: Smelt sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele over lav/middels varme.
Rør til sukkeret er oppløst.
La sirupen stå uten å røre i, sukkeret blir hvitt og stivt, før det smelter og får en fin karamellfarge.
Ikke la det bli for mørkt!!
Rist på kjelen om ikke alt sukkeret er smeltet.
Når du har gyllen karamell har du i fløte og smør.
Det bobler veldig, vær forsiktig, men rør til alt samler seg .
Rør inn salt og avkjøl.
Smelt sjokolade og fløte over vannbad. (I en skål over en panne småkokende vann)
Når sjokoladen er smeltet tar du bollen bort, røre sammen og avkjøler 20-30 minutter.
Rør så inn karamellsaus og til slutt konjakk, rør til en glatt masse.
Dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskap minst 3 timer.
Lag kuler som du ruller i kakao.
Oppbevares i lufttett boks i kjøleskap.
#trøfler #sjokoladetrøfler #oppskrift