Jeg elsker rabarbra,
sikkert mye for det er det første som kommer på våren.
Men også for dens syrlige kick som passer perfekt i kaker.
Marengsrullekake med rabarbra.
5 store eggehviter
2 dl sukker
1 pose kakefyll med vanilje (freia)
1 dl kokos
200 g rabarbra
1 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
3 dl kremfløte
3-4 ss sukker
1 ts vaniljesukkker
Pisk eggehviter stive og ha i litt og litt sukkker, pisk videre til glatt stiv marengs. Vend inn kakefyll. Bre utover bakepapirkledd langpanne
Stek 175* ca 20 minutter
Hvelv over et kjøkkenhåndkle med bakepapir på, strødd med sukker.
Fjern bakepapiret på den stekte kaken og legg formen tilbake over mens kaken avkjøler.
Kok forsiktig rabarbra i biter sammen med sukker og vanilje.
Til biten blir myke. (Små biter)
Pisk kremfløte med sukker og vanilje.
Fjern formen og bre rabarbra forsiktig utover. Bre over krem og rull sammen fra langsiden mot deg. Ikke ha fyll helt ut på langsiden fra deg, da fyllet skubbes fremover når du ruller sammen.
Server!
#marengs #rabarbra #kokos #rullekake #oppskrift #godt
En fantastisk god kake, har smakt den med forskjellige bær i kremen. Lurer på om sukkeret kan byttes ut med Tagatesse eller lignende 🙂
Kos deg i sola i dag ?
Ja sant den er enkel og god! Tja, kanskje du må prøve om det går? 🙂 Takk, for en deilig dag!