Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Steinalderbrød. Enkelt, sunt, glutenfritt og mettende! | MinMatgaleVerden

Steinalderbrød. Enkelt, sunt, glutenfritt og mettende!

Jo,
jeg vet jeg er litt på etterskudd,
men plutselig begynte noen på jobben å bake steinalderbrød.

Og så fikk jeg smake en skive.
Så godt.
Og så METT som jeg ble.

Jeg kjente virkelig at dette var GOD mat for magen.

Så jeg måtte prøve,
steinalderbrødet som jeg har fnyst litt av.

Og seriøst!
Det er vel det enkleste brødet jeg har laget noen gang!

For ikke snakke om at det smakte skikkelig godt,
og at jeg sitter her,
stappmett etter to små skiver.

Oppskriften fant jeg hos KK.

Steinalderbrød.

6 egg
1 dl olje (jeg brukte raps)
2 ts salt
120 g mandler
120 g valnøtter
120 g solsikkefrø
120 g linfrø
120 g sesamfrø
120 g gresskarkjerner

Jeg ristet valnøtter og mandler på stekepannen for mer smak.
Dette behøver du ikke å gjøre, det var min egen tilføyelse.
Man behøver heller ikke hakke nøttene, ha dem hele i!

Bland det tørre, pisk sammen egg og olje. Hell i en smurt brødform, gjerne med en liten bit bakepapir i bunnen.
Stek på 175* 50-6 minutter.
Ta ut og avkjøl på rist.

Enkelt sant?

Oppbevar brødet i kjøleskap, innpakket.

Da skal det være holdbart ganske lenge.
Jeg skal teste det ut og se hvor lenge det varer.

I dag blir det to skiver av dette til lunsj, med kremost og agurk.
Så godt!
Og så sunt!

Prøv det!

#steinalderbrød #enkelt #brød #glutenfritt #lavkarbo #utenmel #oppskrift #nøtter #frø #egg

2 hendelser på “Steinalderbrød. Enkelt, sunt, glutenfritt og mettende!”

  1. Så godt og grovt ut :)) Jeg tåler jo ikke nøtter..bare cashewnøtter.. kanskje det går å lage en variant med det i… I dag baker jeg «vanlige»halvgrove rundstykker for å ha ved siden av lapskausen til middag :)) Kos deg med resten av dagen <3 Annebe

    1. Så godt med rundstykker til lapskaus! Ja, cashewnøtter funker helt sikkert like bra, enten uten salt, eller minske på saltmengden om de er saltet. Brødet var utrolig godt, og veldig mektig. Perfekt når man vil bli god og mett som varer lenge. Takk i lige så. klem<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.