Smakfullt pinnebrød med ny vri.

Finnes det noe koseligere enn å være ute i naturen med bål og pinnebrød?

Her kommer oppskrift på en litt annen variant å bruke pinnebrød til.
Anno 2012

Vi har  vært på fjelltur,
Guttene og jeg,
og på bålet stekte vi en ny favoritt,
pinnebrød med kanel og sukker-smør på…
Mmmmmm, skikkelig godt altså,
og jeg kan fremdeles kjenne smaken……for den var god,
og jeg kan fremdeles kjenne lukten av bål i håret…..ikke så godt…

Men det er skikkelig koselig å lage bål når vi er på tur,
og så smaker maten så godt ute!!

Vi stekte pølser og, drakk kakao og koste oss.
Og oppskriften på pinnebrød og smør får du her,

Pinnebrød. (liten porsjon, med det rakk rikelig til oss 3)

2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 dl melk (helst hel)
40 g smør (ekte)

Smør

50 g smør
0,25 dl sukker
1 ts kanel

(litt mye, kan minskes)
  
Smuldre smøret med mel, bakepulver og salt, bruk gjerne hendene.
  
Ha så i melken og kna sammen til en deig, bruk litt ekstra mel på slutten.
  
Form til en pølse, skjær gjerne i biter og legg i pose, så er det enklere å få av bitene.
Oppbevar i kjøleskap til du skal gå.

Smøret tempererer du, og blander det med sukker og kanel,
ha på en plastboks e.l., oppbevares og i kjøleskap før avgang.
Snurr pinnebrødet tynt rundt en pinn som du finner ute,
og stek over bål.
Når den er stekt dypper/legger du biter på, i smøret.,
Denne deigen kan også brukes som den er,
smaken er kjempegod,
eller du kan snurre den rundt pølsen,
og steke innbakt pølse på bål!
Oh du herlige friluftsliv!

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *