Jeg synes livet er fantastisk! Men sånt skal man ikke si!!

God morgen.

Er jeg naiv?
Eller litt dum kanskje ?

Saken er nemlig den at jeg synes livet er bra.
Egentlig synes jeg livet er helt fantastisk.
Og jeg synes Norge er et godt land å bo i.

Helsevesen, kommune, stat,
til og med VÆRET synes jeg er bra.

Og det skal man ikke synes!
Da er man vel i tilfelle litt naiv….

Det er nemlig feil på alt, og særlig på været!

Man skal ikke skryte av hverken det ene eller det andre,
heller klage, for det er egentlig ikke godt nok.

Nå har det seg sånn at jeg ikke har noe å klage over,
jeg har hatt et enkelt liv, uten de store sykdommene, livskrisene eller økonomiske kriser.

Har jeg da ingenting jeg skulle sagt?

Jeg synes vi har et fungerende helsevesen, en fungerende kommune og stat som gjør sitt beste i å forvalte våre skattepenger, som jeg betaler med glede.
Jeg betaler Nrk-lisens med glede, og gleder meg over mye gode programmer.

Jeg betale gjerne bompenger, og passer heller på å kjøre kollektivt når det lar seg gjøre. Og vet du, av og til GÅR jeg et godt stykke for å reise kollektivt, det går nemlig an å bruke bena, bare man planlegger tiden sin.

Jeg nyter været vi har, og det som kommer. Og vær så snill, kan vi ikke slutte å snakke om den dårlige sommeren vi hadde i fjor, som vi gjør hvert år!

Jeg klager altså ikke, for jeg har ingen grunn til å klage.

Det er ikke der problemet ligger.

Problemet ligger i at det ikke er greit å SKRYTE av livet,
av været, helsevesen, skole, stat og kommune.

Daglig ser jeg folk klage over det meste i sosiale medier,
sjelden ser jeg folk skryter over godene vi har i vårt land.

Og ja, jeg vet! «Bare vent til DU får problemer,
til DU må tråkle deg gjennom den offentlige papirmølle for å få hjelp.»

Livet ER nemlig ikke bra!

Vel, mitt liv er det.
Kanskje fordi jeg fokuserer på det som ER bra,
og ikke på det som kunne vært bedre?

Klart vi skal bestrebe et enda bedre liv, gjøre det enda bedre.

Men la oss nå også være glad for det vi har her og nå!

Ikke vet jeg, men av og til blir jeg lei av alt negativt fokus i livet.
Vi som bor her, i et rikt land, med all verdens goder.

De fleste av oss har ingen grunn til å klage.

Det finnes dem som har det så mye verre.

Livet er fantastisk!

#velferdsstatennorge

6 hendelser på “Jeg synes livet er fantastisk! Men sånt skal man ikke si!!”

  1. Jeg er nok like naiv og overoptimistisk som deg tror jeg 🙂 For selv MED noen drittopplevelser med stat og kommune så er jeg veldig fornøyd med livet 🙂 VI har det godt, og folk gjør så godt de kan. Det skjer noen dårlige opplevelser så klart, det gjør det for alle her i livet. Det gjelder å ikke HENGE IGJEN i dem..Men komme seg ut av dem og opp igjen. UANSETT hva som har skjedd eller hva man har opplevd. Fokusere på de små gode ting i sitt enkle liv. De enkle livene er gode som gull <3 I dag har jeg en dag fri, tatt meg fri, for å besøke mamsen. Det blir veldig koselig. Ta med roser 🙂 Ha en nydelig dag min venn, fortsett å glede deg over livet du <3

    1. Ja det er nok sant, at man ikke må henge igjen i dårlige opplevelser, men leve og like nuet. Tipper dere koste dere godt sammen <3 Takk, og det samme til deg <3 klemmer

  2. jeg er enige med deg eg,vi er litt for flinke til å melde om det negative,om vi brukte energien på å fokusere på det positive så hadde nok mange fått en aha opplevelse.Jeg er stort sett fornøgd med livet jeg også,og jeg har så mye bra vær att der kan jeg ikke klage uansett hi hi ,men en ting klager jeg på og det er melmøll,det trengte jeg ikke i livet mitt hi hi

  3. Ikke gidder jeg å klage, og ikke gidder noen å høre på. Ikke har jeg noe å klage på heller, det måtte i såfall være på alle klagene jeg slett ikke har lyst å høre på 🙂 Keep on the good feelings 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.