Rabarbra opp ned kake.

Denne kaken er gøy å lage,
spesielt hvis du har fine røde rabarbra.
Denne gangen var mine mer grønne,
så fargene ble ikke like pene som forrige gang:

Men oppskriften er bedre nå.
Enkel, og vel verdt et forsøk.
For kaken er både dekorativ og veldig god!

Rabarbra opp ned kake.

Liten kake i 17″ springform (Kan dobles, til 24″ form)

200 g rabarbra. (finn fine røde, vask, ikke ta av «skall»)
1 dl sukker
Skjær rabarbraen i tynne stilker og pusle den ned i formen.
Ta utav igjen og legg i en vid skål/fat og strø sukker over.
La stå ca en time, til sukkeret blander seg med væsken fra rabarbra.

1,5 dl sukker
40 g smør
1 egg
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær
0,75 dl yoghurt naturell/kulturmelk

Topping/bunn
1/2 dl havregryn, små
0,25 dl hvetemel
0,25 dl brunt sukker
25 g smeltet smør.

Rør sukker og mykt smør hvitt, pisk inn egg.
Bland hvetemel med krydder og bakepulver og rør inn.
Rør til slutt inn yoghurt/kulturmelk

Kle en springform med bakepapir.
Pusle  rabarbraen pent ned i formen, pass på så de røde sidene vender ned.
IKKE ta med laken som ligger igjen, den vil renne ut av formen.
Hell røren over rabarbraen.
Bland det tørre til topping, rør sammen med smeltet smør.
Klatt dette utover kaken.

Stek på 175* ca 40 minutter Sjekk med kakenål/pinn, kan bruke opp mot en time,
spesielt om du dobler oppskrift.

La kaken avkjøle i formen ca 10-15 minutt.
Løsne i kantene med en kniv, åpne litt på formen og snu kaken forsiktig opp ned ved å legge risten/lokk e.l. over før du snur den.
La avkjøle videre med formen over seg.
Før du forsiktig fjerner form og bakepapir.

Husk at bunnen er litt sprø, så flytt den forsiktig over på fat.

#rabarbra #oppned #oppskrift #kake #topping

Please follow and like us:
error

2 hendelser på “Rabarbra opp ned kake.”

  1. Syns den så fristende ut i både rødt og grønt jeg :)) Savner litt hagen nå i rabarbra- tider..men kan jo kjøpe i butikken da ..håper jeg får bakelyst en dag til tross for varmen :)) Klem og fin kveld til deg <3 Annebe

    1. Takk 🙂 Ja på våren er det alltid koselig å ha hage, men så er det jo litt jobb og 🙂 Håper og du får bakelysten tilbake, men nå er det litt varmt ja 🙂 klem<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.