Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Kavringer. Fullkorn. | MinMatgaleVerden

Kavringer. Fullkorn.

Kavringer er kjekt å ha i brødboksen.
Og de kan brukes til så mye.

Grei å ha når du er tom for brød….

Eller hvis du vil lage deg litt Gresk Dakos….

Fullkornskavringer.

25 g gjær
3 dl lettmelk, lunken
0,5 rapsolje
1 ss sukker
1 ts salt
7-8 dl fullkornshvetemel (eks fibra)
1/2 ts hjortesalt

Bland alt og la maskinen elte deigen 8-10 min.

Heves  1 time tildekket.
Trilll så boller på melet bakebord, men ikke bruk mer mel enn nødvendig.
Ca 15 boller
Sett til etterheving ca 35 minutter.

Varm ovnen til 250*, og stek dem i ca 8 minutter.
Avkjøl på rist
Stikk gaffelen i hvert rundstykke rundt hele kanten og del dem i to.

Legg med snittsiden opp på to bakeplater, og tørk dem i ovnen,
80-100* i 2-3 timer, med ovnsdøren på gløtt!!
La dem avkjøle helt på rist,
Oppbevares i kakeboks, ganske lenge faktisk!

Oppskriften på Dakos kommer snart….

Minner fra en sommer….
Da jeg faktisk rett som det var (eller hver dag) spiste litt Dakos til frokost.

#kavring #oppskrift #fullkorn #dakos #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.