Enkel Eplekake

Eplekake med hageepler.
Enkelt, og fantastisk godt!

Tynne skiver med skikkelig syrlige norske epler,
gjerne med skall for enda mer smak av eplene.

Eller epler uten skall,
fremdeles Norske, syrlige med masse smak!!

Fantastisk enkel!
Og fantastisk god!!

Her har jeg laget en liten kake, som passer en 16″ form.
Doble gjerne oppskriften og bruk en 20-24″ form.
Jeg liker eplekakene som ikke er altfor tykke,
men heller litt tynnere med sprø kanter….

Eplekake.

62,5 g smør
62,5 g sukker
62,5 g hvetemel
1 stort egg
1/2 ts bakepulver
2 Norske, syrlige epler
1 ss kanel
1 ss perlesukker

Smuldre smøret i det tørre,(ikke perlesukker og kanel)
ha i egg og visp sammen til en jevn deig.
Smør deigen utover en springform med bakepapir i bunnen.
Skjær eplene i tynne biter og stikk dem ned i deigen.

Bruk gjerne eplene fra treet i hagen, er de litt flekket eller stygge,
så bruker du det som er fint, og heller litt flere epler enn to.

Dryss over kanel og perlesukker.
Stek på 200* i ca 30 minutter

Serveres lunken med vaniljeis eller vaniljesaus…
Eller bare som den er!!

#eplekake #høst #oppskrift #enkel #hageepler

Please follow and like us:
error

4 hendelser på “Enkel Eplekake”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.