Myke gode polarbrød, eller Svenske tekaker.
Perfekt som forandring i matpakken.
Gode å ha i fryseboksen.
Og denne gang med eple!
Oppskriften fant jeg hos FredriksFika.se
Polarbrød med rugmel og eple.
5 dl vann
2 dl havregryn
50 g smør
50 g fersk gjær
2 ss honning
2 ts salt
2 store epler, revet (200g revet eple, ca 5 små hageepler)
13-14 dl siktet rugmel
Lag først havregrøt. av havregryn og 2,5 dl vann.
Ha i smør og resten av vannet og avkjøl til lunken.
Ha i gjær og de resterende ingredienser. La deigen knas i maskin ca 5 minutter.
Den skal ikke bli for hard.
Deigen blir ikke elastisk som en hvetedeig. Rugmelet gjør dette.
Hev tildekket ca 30 minutter.
Bruk godt med mel, kjevle ut til en tykk leiv og stikk ut rundinger.
Legg på bakepapir og etterheve tildekket ca 30-40 minutter.
Stek 6-8-10 minutter på 225* til brødene får litt farge.
Avkjøl på rist med klede over så de holder seg myke.
vil du se video av fremgangsmåten ligger den på Høydepunkter på min Instagram
#polarbrød #hjemmebakt #rugmel #eple #matpakke #tekaker #oppskrift