Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Bigos! Polsk nasjonalrett. | MinMatgaleVerden

Bigos! Polsk nasjonalrett.

Jeg har spist Bigos i Polen.
Og jeg har fått smake Bigos hos min polske kollega.

Det er bare så godt!

Kraftig god smak!
Perfekt å spise med grovt brød til.

Bigos lages nok forskjellig som sånne tradisjonsretter ofte gjør.
Jeg fant oppskrift på www.Matprat.no
men justerte litt og laget min egen vri.
Inspirert av min Polske kollega.
Som forresten smakte og godkjente MIN Bigos!

Det er jeg stolt av!

Bigos.

En svineknok.
Kokes i vann ca to timer.

Renske kjøttet, og ta vare på kraften.
Blir det mye kraft kan den kokes inn,
men pass på og smak til når du bruker kraften,
den varierer i saltmengde.

3 stk grillkorv fra Bønes, eller annen god pølse, gjerne hvitløkspølse.
250 g sopp, champingjong, fersk
3 gule kepaløk (vanlig gul løk)
1 kinesisk hvitløk
3 epler, skrellet og skåret i biter
2 bokser hakkede tomater
ca 200 g surkål, fermentert. (Kjøpt på asiatisk butikk)
2-3  ss sukker
pepper
2-3 ss tomatpurè
ca 4-5 dl kraft fra knok
Stekt Bacon til å strø på toppen

Stek sopp og løk.
Ha i gryte sammen med kjøtt i biter, tomater, tomatpurè, sukker pepper og kraft.
Kok ca 2 timer.
Ha i surkål og pølse som er skåret i biter og stekt litt på panne.
Kok videre i ca 1 time
Smak til.
Sprøstek litt bacon og strø på tommen eller bland inn.
Holder seg godt i flere dager i kjøleskap.
Perfekt å ha med til lunsj, eller å varme litt til kvelds.
Jeg overleverte litt til min mor og far som likte dette veldig godt!

#bigos #polsk #nasjonalrett #oppskrift #norsk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.