En ny favoritt.
Brente mandler er jo i seg selv utrolig godt.
Men nå ble de enda bedre!
Og så er det jo kjekt med litt variasjon og da.
Perfekt å putte i en liten pose og gi bort i gave!
Brente mandler
med lakris, kanel og havsalt.
250 g mandler
250 g sukker
0,5 dl vann
2 ts lakrispulver
1 liten ts kanel
1 god klype havsalt
1/2 ts lakrispulver (til slutt)
Bland sammen mandler, sukker, kanel og lakrispulver på stekepannen.
Hell over vann.
La koke, rør innimellom.
Når blandingen tørker og sukkeret klumper seg må du røre hele tiden.
Fortsett helt til sukkeret smelter igjen og lager mandlene skinnende pene.
Jeg tør aldri vente helt til de er glossy alle sammen,
da føler jeg de blir brent (for mye brent)
Men hold på en god stund.
Når du er fornøyd,
slå av platen,
hell over salt og litt ekstra lakris,
bland godt og hell alt på en kald plate med bakepapir.
Spre utover og avkjøl.
Oppbevares på tett krukke.
#brentemandler #lakris #salt #kanel #oppskrift