Surdeig og surdeigsbrød.

Lyst å lage surdeigsbrød?

Det er egentlig ganske enkelt,
men du må bruke noen dager på å lage surdeigen først.

Når du har den i boks,
lager surdeigsbrødet seg nesten av seg selv.
For du må også her beregne litt tid.

Godt brød har god tid!

Men du behøver ikke sitte og vente på brødet,
jeg gjør ofte sånn:

Tar ut surdeigen fra kjøleskap om kvelden.
Mater den med 100 g vann og 100 g mel
Morgenen etter er den boblende glad og klar for baking.

200 g av surdeigen i bakebollen
Resten tilbake i kjøleskap til neste baking.

Når deigen er eltet får den stå på kjøkkenbenken til omlag dobbel størrelse,
jeg kan gjerne gå på jobb mens den hever.
Hell så brødet i to former med bakepapir i bunn.
Og la dem etterheve noen timer på kjøkkenbenken,
eller over natten igjen i kjøleskapet.

Ja, det tar litt tid,
men med litt planlegging så bruker man jo ikke mye tid på selve bakingen.
Og når du smaker på brødet,
som forøvrig holder seg i mange dager,
ja så er ventetiden vel verdt det!

Oppskrift på surdeig finner du her

 

Oppskrift på surdeigsbrød finner du her

Dette brødet er laget på kun hvetemel. (500 g hvetemel)
Og passer som tilbehør til middager,
perfekt til salat,
nydelig i matpakken (best pakket i plast)
og perfekt som brød til all slags pålegg.

Rett og slett GODT BRØD!

#surdeigsbrød
#surdeig

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.