Brød/rundstykker med havregryn og gulrot.

Nydelige, saftige
og smakfulle rundstykker.

Havregryn og gulrot gjør rundstykkene saftig.
Topping gir ekstra god smak.

Av denne deigen kan du lage både brød og rundstykker.
En porsjon gir 10 rundstykker på ca 80g hver.

 

Brød/rundstykker med gulrot og havregryn.

3 dl kaldt vann
20 g fersk gjær
70 g finrevet gulrot (en mellomstor gulrot)
70 g havregryn, (små)
350 g hvetemel

20 g mykt smør
1 ts salt

Ha alt, utenom salt og smør i bakebollen,
la deigen gå på middels fart ca 10 minutter.
Ha i smør og salt og la den elte videre minst 10 minutter til.
Øk farten siste minuttet og se deigen såvidt slippe bollen.

Hev tildekket ca 1 time.

trill små rundstykker. ca 80 g hver
Eller lag et brød om du vil.

Etterheve tildekket ca 30-40 minutter.
Pensle med pisket egg eller vann.
Strø på ønsket garnityr.
Sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkefrø eller valmuefrø.

Sett inn i ovn på 230*
Stek 5 minutter og senk så temperaturen til 200*
Stek videre ca 20 minutter.

Følg med på rundstykkene så de ikke blir for mye stekt.

Avkjøl på rist.

Og nyt!

Som tilbehør til middag,
eller påsmurt med pålegg.

Perfekt å ha i matpakken er de og!

#rundstykker #gulrot #havregryn #oppskrift

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.