Det var de to bananene på kjøkkenbenken som gjorde utslaget.
De som plutselig var blitt aldeles mørkebrune!
Jeg er ikke så glad i bananer,
men du verden,
bananbrød var virkelig godt!
Spesielt med gode krydder i,
og litt ristede mandler..
Bananbrød.
75 g smør
100 g rørsukker (se tips)
2 små egg
2 modne bananer
150 g hvetemel
1/4 ts natron
1 liten ts bakepulver
1 ts pepperkakekrydder
50 g ristede mandler (eller andre nøtter om ønskelig)
Har du ikke pepperkakekrydder?
Trykk på link og se oppskrift,
enkle krydder man ofte har stående, nellik, kanel, ingefær og stjerneanis
Eller bare bruk f.eks kanel/dropp krydder
Tips! Rørsukkker finner du i vanlig butikk, står ofte der som sukkerbiter og alternative sukker står. Gir mer smak enn vanlig hvitt sukker, men du kan så klart bruke hvitt og 🙂
Hakk og rist mandlene på mellomvarm stekepanne til du kjenner den deilige duften komme.
Ikke la dem bli brent, rør eller rist på stekepannen.
Avkjøl.
Rør smør og sukker skummende,
(Bruk maskin og k-krok/grind, men skrap ned fra siden innimellom)
ha i et og et egg. pisk sammen.
Bland inn moset banan og hvetemel med bakepulver og krydder.
(Mine bananer var så godt moden at k-kroken moset dem direkte i røren.)
Ha til slutt i mandlene.
Kle en liten brødform med bakepapir.
Hell deigen i.
Stekes på 175 grader i ca 1 time
Avkjøles på rist, løft det forsiktig ut av formen i bakepapiret.
Smaker nydelig som den er.
Men var og god med en litt bitter appelsinmarmelade til.
Ja, det der vedder jeg på er godt uten noe til også, bare som det er 🙂