Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Grove, Gode Gulrotrundstykker. | MinMatgaleVerden

Grove, Gode Gulrotrundstykker.

Rundstykker med god smak.

Passer perfekt til suppe,
matpakke, kveldsmat,
eller som lunsj, med en god vegetaromelett.

Det var der inspirasjonen kom fra,
vi tester ut nye oppskrifter på jobben,
gulrotrundstykker og vegetaromelett var dagens lunsj i forrige uke.

Denne oppskriften er derimot min egen,
men inspirert fra jobben min altså.

Gulrotrundstykker.

400 g melk
20 g gjær
200 g sammalt hvete grov
100 g solsikkekjerner
1/2 ts kardemomme
300 g hvetemel
2 gulrøtter, mellomstore, revet (ca 170 g ferdig revet)
1,5 ts salt
2 ss  nøytral olje raps/solsikke

Liten skål Solsikkekjerner til garnityr

Ha kald melk, gjær, mel og kjerner samt kardemomme i bakebollen.
La maskin kna deigen ca 15 minutter, eller kna enda lengre for hånd.

Hvorfor kald melk?
Når deigen knas så lenge varmes den opp naturlig,
har du varm melk vil deigen gjerne bli for varm.

Ha i revet gulrot, salt og olje,
kna deigen videre enda et kvarter,
skru opp tempoet mot slutten så deigen samler seg.
Det er bedre at den er litt klissete, enn for hard.

La deigen heve tildekket, gjerne med plast og kjøkkenhåndkle
ca 30 minutt/til dobbel størrelse

Trill rundstykker.
Jeg hadde mine på ca 100g hver
Lag en liten skål med solsikkefrø og dypp dem nedi,
før du setter dem på plate til etterheving.
Dekk lett med plast,
etterheve i 40 minutter.

Sett ovnen på 220*

Spray rundstykkene med vann.
Stek i ca 20 minutter. Avkjøl på rist

 

6 hendelser på “Grove, Gode Gulrotrundstykker.”

  1. Disse hørtes veldig gode ut, og må testes ut, men… Jeg har forsøkt å bake rundstykker før men de får alltid samme konsistens som boller. Har du noen tips?

    1. Tja, da bør du bruke vann, ikke melk. Og steke dem på litt høy temp kanskje? Du vil ha dem sprø eller? Tenker det blir motsatt av myke boller ?disse er ikke lik boller pga det grove melet og gulrøttene ?

  2. Nam disse må jeg prøve! Har aldri hatt kardemomme i rundstykker, men det blir spennende å prøve. Funker det med tørrgjær også? sjelden jeg har fersk gjær i huset nemlig…

    1. Det gjør det absolutt. Bare ha litt lunk på vesken, ellers kan den trenge litt mer tid å heve på. Men akkurat det samme ellers 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.