Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 R.I.P. kjerstisandnes.blogg.no | MinMatgaleVerden

R.I.P. kjerstisandnes.blogg.no

I dag slettes den gamle bloggen min på blogg.no
Der startet min blogg-karriere 26 mai 2010

Jeg blogget fast,
hver eneste dag,
på blogg.no til 25 februar 2016
Da flyttet jeg til eget domene.

Jeg har prøvd å laste alt innhold over,
men ikke fått det inn her enda.
Samtidig er det jo mye RÆL på den bloggen jeg IKKE vil ha med.

Det blir likevel trist å ikke kunne hoppe innom og hente en gammel oppskrift.
Klippe den ut og poste den her.

Men som sagt, ikke alt er noe å ha.
Her skal du få min første oppskrift på den første bloggdagen,
26 mai 2010

Og det var VELDIG mye gjær i den oppskriften,
her må det da ha boblet godt under natten.
Men det ser jo bra ut da,
selv om jeg er veldig glad den duken der ble kastet!

Nå har jeg laget et stort focaccia brød. En del brukte jeg til middag, resten skal jeg servere mine venner ikveld, da med brie og ruccola salat i.

Til middag ble det brokkolisuppe med egg og brød.

Her kommer oppskriftene:

Brokkolisuppe.
Ta en brokkoli, skjær i biter (stilken og) ha i panne med ca 5 dl vann og 1,5 buljong (valgfri) kok til mørt, kjør med stavmikser, smak til med pepper event. salt. Her kan man også selvsagt ha løk i, glemte det idag men smaker godt uten og. Også så sunt!!!!

Focaccia brød

sett surdeig dagen før:
50g gjær
3 dl siktet rugmel
3dl kaldt vann
blandes, dekkes til og settes svalt til neste dag.

Bland så i 5-7 dl lunkent vann
3-4 ss olje
1-2 ts salt
hvetemel til en løs deig.

la heve ca 1.5 time, hell i bakepapirkledd lang panne (stor deig, jeg tok av litt og laget et rundt brød (tilfør mer mel)
etterhev ca 30-40 min, (når jeg tar den utover i langpannen bruker jeg olje på slikkepotten, da blir den smurt samtidig.)

Ferdig etterhevet strør jeg over pizzakrydder (el. annet) strør over soltørket tomater i olje, event oliven/marinert hvitløk og stikker de ned i deigen med fingrene. Strø/knip over gourmetsalt til slutt.
Stekes 200*-220* i ca 30-40 minutter. (bank på brødet, hør at det låter «hult»)
Kjøles på rist.
Godt!

Dette var altså min første oppskrift.
Jeg husker godt jeg fikk «kjeft» for ikke skrive mengde hvetemel!

«Vi må vite HVOR MYE!»

Og hva er «svalt» ? I kjøleskap eller i kjelleren?
I kjelleren på vinteren eller sommeren….
Diffus oppskrift.

Men rart er det,
så mange års skriblerier og oppskrifter.

POFF!

Så er de borte.

Heldigvis fortsetter bloggen her,
hvordan skulle jeg klart meg uten den da?
Den og dere lesere er jo blitt mine «aller beste venninner»

10 hendelser på “R.I.P. kjerstisandnes.blogg.no”

 1. ja dei gamle bloggene skulle vist slettes,har ikke tenkt over det siden jeg var en av dem som ble flyttet over i rett tid :=) så lager du mange nye fine gode oppskrifter på din nye :=) nå har jeg satt brødeig til 6-7 brød etterpå skal jeg lage glutenfrie havrekjeks for vi får en gjest på lørdag som ikke tåler gluten og han skal være gjest i en uke :=)

 2. En blogg blir nesten som en dagbok, så da er det litt trist at den forsvinner. Dessuten var den kjekk for deg å bruke iblant. Ser ikke helt hvorfor de må gjøre det, for det må vel være ubegrenset plass ute i dataverdenen?

 3. Så rart egentlig at den blir borte, for det var jo der i blokka vi møttes og ble venninner, før du flyttet i enebolig 😉 Glag for at du finnes uansett hvor <3 Ha en fin dag. Jeg er syk og hjemme i dag. Legen etterpå.. Klemmer

  1. Ja det var jo der vi møttes. Og blokk-livet på blogg.no ble jo uansett ikke så bra, når vi mistet «feeden» så nå er jeg glad jeg bor her 🙂 klem og god bedring

 4. trist at din er vekke,men litt glad min er
  da kan man starte med blanke ark og fargestifter til eller ikkje -har ikkje ebstemt meg om eg vil blogge mer…..eg har mange FB grupper og mye annet eg gjør <3 RIP gamle bloggen din

 5. Ja er rart at den er vekke. Du blir fortsatt på denne nettsiden din, eller flytter du over? Jeg valgte å ikke flytte over og skrev mail til de om at de kunne slette den, og det var en rar avgjørelse å ta. Men har facebokk siden min med vesker, og andre facebook sider, så fikk ikke tid til bloggen. Men, er ofte inne her hos deg.

  1. Jeg blir her. Trives godt alene jeg, og så deilig å slippe annonser på siden som går rett til blogg.no. Her bestemmer jeg selv, og det er fint. Ja du har jo fine fb-sider, og et flott utstillingsvindu der for de lekre veskene dine. Jeg bruker flittig min «costume made» veske som du laget, og min mor bruker og sin hver dag 🙂 DU er kjempedyktig på dette 🙂 Kjekt du kommer innom her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.