Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Fokus på å være frisk eller syk? | MinMatgaleVerden

Fokus på å være frisk eller syk?

Hvorfor er det så mye mer stuerent,
å klage, enn å skryte?

Har du tenkt på det?

Vi klager da mye mer over dårlig form, sykdom, kroppslige utfordringer.
Enn vi skryter av at vi er i GOD form,
føler oss frisk og sterk, at det er godt å kjenne at kroppen fungerer.

Hvis det er sant som de sier,
«det vi fokuserer på får vi mer av»,
så burde vi snu litt på flisa….

Og holdningene til en arbeidsplass,
det er da stort sett det negative som bli diskutert,
ikke det vi synes fungerer bra.

Mennesket. Sånn er mennesket.
Det ligger i beinmargen.

Og i Norge er det lagt opp sånn.
For er du syk,
så blir du tatt under vingene, du får hjelp, vi hjelper våre svake.

Og det er bra. Veldig bra.

Men hva med oss friske?
Og hva med oss som gjør noe aktivt for å holde oss friske?

I Amerika får mennesker avslag på forsikringen dersom de trener.
De viser at de holder seg i form.
Noen steder har de også fått doterra eteriske oljer på de listene,
du får altså avslag på forsikring
fordi du bruker eteriske oljer fra doterra,
og ergo holder deg i bedre form.

Så langt har vi ikke kommet i Norge.
Men noen arbeidsplasser har vel trening i arbeidstiden.

Jeg mener det burde vært en selvfølge,
at man fikk trene i arbeidstiden.
De sparer da vitterlig masse sykepenger
på at vi trener og holder oss i form.

 

Nå skal jeg på jobb,
men først skal jeg på trening.

Jeg skal trene styrke,
rygg og bryst,
ben og armer.

Jeg skal kjenne at jeg er sterk,
at kroppen min fungerer,
føle meg ung og sprek!

Men jeg kommer ikke til å skryte av det,
for det er ikke stuerent 😀

10 hendelser på “Fokus på å være frisk eller syk?”

 1. Nå er vel strengt tatt hele internett full av folk som skryter av at de er i god form -se på instagram -der alle er *perfekte*

  så kanskje du mener den eldre generasjonen ikkje skryter så himla mye,men de ungre gjør det. De skryter over prestasjoner av at de tjener fett på blogging, og på sine vellykkete liv ( som ofte ikkje er så vellykkete egentlig , når vi skraper litt ) eller på instagram der de følges av tusenvis.

  Vi er nok for opptatt av janteloven til å stikke oss for mye frem for da får du pes..mange eg kjenner får mye pes om de sier noe positivt om segselv.eller at de gjør noe bra…uansett hva det er likssom.

  Folk blir misunnelige på de friske sunne oppegående som tjener bra og stikker seg frem…
  Vi skal gli litt inn i mengden av klagekoret hahaha Da føler man at man hører til

  Men at alle syke blir tatt under vingene er vel neppe helt sant..altfor mange faller utenfor

  men for min del må folk gjerne skryte av sitt liv , så lenge de er ekte…:)
  Og krisemaksimere er vel endel som er kjent for å gjøre , enten det er for å uderholde eller fordi hjernen fungrer sånn….min hjerne fungerer mer på å finne løsningene, finne det gode, det som fungere, det som er fantastisk og magisk.så eg er nok litt kjerringen mot strømmen og føler meg ikkje helt igjen i det du beskriver her,men så kjenner eg også endel veldig veldig syke mennesker som aldri klager i det hele tatt , som kanskje burde klaget mer <3
  Arbeidsmiljø ha det beste om folk er positive og man trives bedre og blir kanskje friskere også?

  eller ser USA ganske så forkvaklet på mange måter, men ahr aldri hørt om folk ikkje får forsiring fordi de trener, da hadde eg skriftet forsikring. Men har hørt om mange som mister forsikring av å være for syk…:(

  1. Nei, de fikk billigere forsikring, HVIS de trente 🙂 Ellers hadde det jo vært helt crazy. Joda, alt er individuelt, men at de som vokser opp nå skryter litt mer enn vi er vant til, synes jeg er bare bra. Tenk hvis instagram skulle vært full av trasige bilder og triste opplevelser? Hadde ikke vært noe artig å se på det 🙂

 2. Jeg synes nok ikke det handler så mye om et spesielt fokus. Det handler kanskje mer om livet. Sånn tenker i alle fall jeg. Men til tider kan det absolutt virke som at det er «smittsomt» å «skryte» av sykdom eller trening osv. Vi er jo ganske påvirkelige vi mennesker 🙂
  For min egen del så har jeg valgt å skrive litt om min sykdom, for å opplyse, og for å vise at jo, jeg er hjemme, og jeg ser enormt frisk ut, men ikke tro at jeg er lat, vit at jeg er syk! Det er så lett å bli dømt vet du. Det har jeg erfaring med. Og derfor velger jeg å «fokusere» litt på sykdom iblant. Men stort sett så trives jeg best med å fortelle om alt det kjekke jeg får til å gjøre. Og da handler det om mestring 🙂 Men ikke alle skjønner det….. Derfor er det viktig med en balanse i positivt og negativt 🙂
  At amerikanerne får forsikringsrabatt hvis de trener osv. er jo flott, det burde vi også fått 🙂 Men vi er så heldige at vi har NAV, så da er ikke forsikring like in her som i USA 🙂 Det er litt andre forhold over there kan vi trygt si.
  Men selv om man er syk, så er det ikke ensbetydende med at man får den hjelpen man har krav på, just sayin’. Jeg har erfaring med det også 🙂 Man skal være ganske frisk for å hamle opp med NAV og helsevesenet i dette landet, eller ha gode hjelpere som har hodet og hjertet på rette plassen ♥
  Fint uansett å sette søkelyset på sånne ting. Det er kjekkere når alt er positivt 🙂

  1. Ja absolutt kjekkere med positivt. Skjønner jo også at du vil vise litt av begge, for at folk skal forstå din situasjon. skjulte sykdommer er vanskelig for omverden å forholde seg til, så ser den. Liker å se alt du får til og at du nyter livet 🙂

 3. Skryt i vei, for det har du da jammen fortjent. Men jeg vet at det der ikke er lett. Mange liker nok bedre å se at andre mislykkes enn å glede seg over at de lykkes. Ha en vakker helg 🙂

 4. jeg har ikke tenkt over hvem som skryter av hva eller klager over hva,men jeg skryter gjerne jeg :=) har trent i dag jeg hos fysio skikkelig styrketrening på mitt nivå hi hi ,beina mine krangler,da jeg låg på rygg og trente kom jeg meg omtrent ikke opp igjen,men det gikk og jeg er stolt av meg selv :=) synes du også er superflink,så bare si det rett ut,det er fint det :=)

 5. Anne Grethe

  Alle må få lov å si hvordan de har det, enten det er at de er stolte av egne prestasjoner uansett hva det måtte være, eller at de har det vondt og sliter med sykdom. Men det må ikke bli en gjenganger der alt fokus blir rettet mot det negative. Negativitet avler ikke nye vennskap og interesse for menneske. Derimot kan det virke trettende og man kan distansere seg ved for mye disponering. (Snakker av erfaring) Å være positiv derimot gir engasjement og nysgjerrighet. Alle mennesker har kjipe ting som er en del av livet sitt, sånn er det bare, og de aller fleste har noe positivt i livene sine. Det som er sikkert er at de kjipe tingene ikke blir bedre av å fokusere på de.. Tenk heller positivt, se framover, finn de fine tingene i livet og dyrk de☺️ Så blir hverdagen garantert lysere for alle☺️

  1. Ja! Akkurat sånn tenker jeg og. Vi har alle kjipe ting i livene våre, men fokuserer vi på det positive, så blir det ofte veldig bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.