Hjemmelaget Langebrød

En «halvfin» loff,
kan man vel kalle et langebrød,
og dette er bare min versjon av den,
enkel og grei!

Men veldig god!! Sprø skorpe og saftig indre…

Oppskriften ble etterlyst, siden den gamle bloggen var slettet.
Heldigvis var dette en av dem som ble spart,
og når noen synes den er så god at de spør etter den,
fortjener den å komme til sin rett igjen.
Bilder kommer, for også jeg skal bake denne snart igjen.

Veldig god med rødbetsalat og servelatpølse!

Langebrød

25 g gjær
4 dl lunkent vann
1 ts salt
2 ss olje (kan sløyfes)

5 dl siktet rugmel
5 dl hvetemel
(Mer hvetemel hvis deigen er for klisset,
den skal akkurat slippe kantene i bakebollen)

Ha alt i bakebollen og la den gå i minst 8 minutter.
Juster med hvetemel til du har en deig som akkurat slipper bakebollen
Sett til heving under plast,
Hev den gjerne over 1 time.

Den ferdig este deigen taes ut på bakebordet, kna den litt og legg den så i form.

En vanlig brødform,  ca halvfull.

La den heve ca 30 minutter til den akkurat kommer over kanten,
skjær noen gode snutt i brødet med en skarp kniv,
pensle med vann og stek først på 225* senk så temp til 200* etter litt,
og stek i 30- 40 minutter tilsammen.
Da ser du brødet slipper formen og det kommer en hul lyd når du dunker på det.


La det avkjøle minst en halv time på rist med klede over før du skjærer i det.

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.