Lyse karantenerundstykker

Lyse, myke og gode rundstykker.
Lørdags-småbrød.
Lag dem i dag, og legg noen i fryseboksen til lørdags morgen.
Så får du også smake noen i kveld.
Karantene-rundstykker, eller corona-rundstykker.

For når man er i karantene er det lov å kose seg.

Jeg er ikke i karantene,
men har hatt fri i dag, og kost meg på kjøkkenet.

 

Lyse karantene-rundstykker.

25 g gjær
2,5 dl melk
1 dl vann
2 ts honning
1 egg
ca 1 l hvetemel
60 g margarin
1 ts salt

(Egg og valmuefrø til garnityr)

Kok opp vannet, bland det med melk og ha i gjær,
hvetemel, honning og egg.
Kna med maskin 10 minutter.
Ha i smør og salt og kna videre 10 minutter til.
Spe med litt mer vann om deigen blir for hard.
Skru opp farten mot slutten,
se at deigen akkurat samler seg og løsner fra kantene på bakebollen.
Dekk til og heve til dobbel størrelse, 1/2-1 time

Del i biter på 55-60 g og trill boller.
(Se stories på instagram, min matgale verden – høydepunkter: rundstykker)

Etterhev tildekket ca 40 minutter.
Sett ovnen på 220*
Pensle med sammenpisket egg og strø med valmuefrø.


Stek på 220* ca 12-15 minutter

Avkjøl på rist.
Kan fryses.

Please follow and like us:

2 hendelser på “Lyse karantenerundstykker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.