Dette er den absolutt kjappeste veien til nytelse på morgenkvisten.
Nystekte scones med smør som smelter, en klatt marmelade eller en god ost.
Da er du der.
Lyx&Mys
Helgefrokost.
Disse scones er enkle å få til,
husk bare å sett dem litt tett på platen,
så får de hjelp av hverandre til å reise seg og bli luftige og fine.
Oppskriften er til 5 stk.
Du kan selvsagt doble den, som den var da jeg fant den hos
www.coop.no
Men scones er best nystekt,
så her går jeg for små porsjoner og mindre matsvinn.
Scones
2,5-3 dl hvetemel
1 ts sukker
1/2 ts salt
1,5 ts bakepulver
15 g smør
1,25 dl kald melk
Skru ovnen på 230*
Bland alt det tørre og smuldre i smøret.
Ha i melk og bland kjapt sammen.
Deigen skal ikke eltes i maskin, bare knaes kjapt for hånd.
Event kan du bruke foodprocessor,
men også her må du være forsiktig og ikke blende for mye.
Ha i mer mel om deigen er klissete,
men ikke bruk for mye, bare sånn at du kan forme deigen.
(For mye mel gir tørre scones)
legg den ut på melet bord og klapp/kjevle den litt ut.
(2-3 cm tykk) Så den passer til 4 scones
Stikk ut 4 scones, samle resten av deigen og form den til scones nr 5.
Sett dem sammen på en bakepapirkledd plate,
og stek dem på øverste rille, ca 10 minutter.
Avkjøl på rist.