Biscotti er en favoritt!
Og jeg har falt for en variant med litt mandelmel i deigen,
noe som gjør at de ikke blir helt knallharde.
God å dyppe i kaffe eller i søt vin,
å dyppe dem i søt vin er den originale måten å spise disse på,
for biscotti kommer fra Italia, og der gjør man det sånn.
Min mor og jeg testet dette fredag,
og det smakte riktig godt, dyppet i epleis-vin!
Men som min mor sa,
«godt, men jeg skal nok prøve å dyppe i kaffe jeg,
for det er nå liksom det vi er vant til her»
Her kommer oppskriften.
Og om du vil kan du selvsagt la vær å bruke krydder,
bytte ut clementin med sitron, (Se alternativer i slutten av innlegg)
og bruke vanlige ristede mandler, uten salt.
Jeg brukte nemlig den salte varianten,
som er blitt min nye «dille»
Elsker salte mandler! Og SÅ enkelt å lage dem selv.
Biscotti med smak av jul.
1,5 dl hvetemel
1,25 dl mandelmel
100 g sukker
1/2 ts natron
1 stort egg
1/2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
1 clementin – finrevet skall – kun oransje
1/2 ts kanel
1/4 ts stjerneanis
25 g smør, smeltet
50 g mandler, ristet i tørr stekepanne /salte mandler – ferdig ristet
Bland sammen i en skål. Bruk en tresleiv,
og bruk gjerne hendene til slutt.
Mandlene i til slutt. Mandlene kan gjerne deles i to eller tre biter, eller has i hele.
Jeg gjorde forskjellig fra hver gang. Like greit begge deler.
Form en pølse på bakepapir, klatt utover.
Stek på 175* ca 20 minutter.
Ta ut, avkjøl 20 min.
Før over på skjærebrett, skjær på skrå med en skarp kniv.
Legg bitene med skjærflaten opp tilbake på bakepapiret
Senk temperaturen til 120*
Tørk biscottie 20 min på hver side.
(Ta ut og snu dem etter 20 min – stek dem 20 min til)
Avkjøl helt på rist.
Oppbevares i tett kakeboks
Server til en god kopp kaffe….
Biscotti smaker og fortreffelig stukket ned i is…..
Tips!
Vil du ikke ha julesmak kan du bytte ut krydder og clementin med:
Skall av 1/2-1 sitron, kun det gule, finrevet
Eller
1-2 ts finrevet ingefær