Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Bringebær ostekake | MinMatgaleVerden

Bringebær ostekake

En rosa drøm av en bringebærostekake.
Syrlig og søt med et herlig kick fra friske bringebær inni kaken.

Kaken er lett å lage.

Her behøves ingen ovn.
Og så er den veldig lett å spise…..

Tips! Ta ut kremosten noen timer før du skal lage kaken, så er den enklere å jobbe med.
Tips! Lag dine egne digestive-kjeks. God til ostekake, og veldig god til kaffen og, gjerne med brunost på.
Tips! Har du ikke/er allergisk – bytt ut hasselnøttene med lik mengde kjeks

Bringebær-ostekake.

Bunn:
150 g digestive-kjeks/havrekjeks
50 g ristede hasselnøtter (kan bytte ut med kjeks)
100 g smør
Rist nøttene i tørr stekepanne. Legg dem i et kjøkkenhåndkle og gni av mesteparten av skallet. Mal dem i foodprocessor, sleng i havrekjeksene når de halv-malt og ha til sist i smeltet/mykt smør. Trykk massen ut i en 20» springform med bakepapir i bunnen. Sett kjølig.

1 pk gelé bringebærsmak
2,5 dl vann (eller lag gelé selv)
1/2 beger (150g) creme fraîche/ seterrømme
100 g kremost naturell
0,25 dl melis
1,5 dl kremfløte
200 g frosne bringebær
Lag gelé som det står på pakken. (Men bruk kun 2,5 dl vann!!) Lager du egen gelé, så lag den sterk med god smak. Avkjøl, rør i den innimellom.
Pisk kremfløten stiv med melis (myk-stiv – ikke stiv-stiv)
Pisk så sammen kremost og rømme.
Bland disse sammen, (forsiktig for hånd)
Og når gelèen er kald vendes også denne forsiktig i.
Her må du røre litt for å få det til å blande seg, men IKKE pisk elektrisk.
Bruk slikkepotten og vend inn til alt blander seg.
Sett kjølig litt, men ta den ut før den begynner å stivne.
Har du plast-kant kan du legge dette rundt kanten i formen nå, så blir den enklere å ta av.
Hell halvparten av oste-fromasjen over kjeksbunnen.
Strø på frosne bringebær
Hell resten av massen over. Smør utover så du får en fin topp.
Sett kjølig noen timer så den stivner helt.
Fjerne forsiktig fra formen, sett på fat og strø på strøssel,
eller ferske bringebær om du har.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.