Berlinerboller/smultboller

Syndig og saftig, og så ufattelig godt!

Det er vår i luften,
og jammen er det godt med litt sol og varme,
når huset lukter av smultbakst!

Med dørene åpen nyter vi vårens beste smultboller!

Berlinerboller

100 g smør
2 dl melk
50 g gjær
5 små egg (4 store)
4 ss sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
ca 700 g hvetemel

Smelt smør, lunk melk, bland alt sammen og la maskinen kna deigen til den blir elastisk.
Den skal være bløt og myk, men ikke klisset når du «dutter» fingeren borti.
Hev ca 30-40 minutter tildekket.
Kjevle ut rektangler, bruk en utstikker og lag merker på hvor  du vil stikke.
Legg på tykt syltetøy og tykk vaniljekrem.
Legg den andre delen av rektangelet over den med fyll,
og stikk så ut boller.
smultboller2

Deigen vil da feste seg rundt hele.
Se etter at det ikke tyter syltetøy ut, klem isåfall sammen om det skulle være.
Etterhev ca 20 minutter, tildekket.
Varm opp olje til det bruser rundt skaftet til en tresleiv.
Stek bollene på hver side til de er godt brune.
Bollene har lett for å bli litt tykke, og kan da bli understekt i midten.
Viktig å steke dem godt! La dem renne av på tørkepapir og rull dem så i litt sukker.
Kan fryses og varmes opp i ovn.

smultboller

Så godt!

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.