Det behøver jo ikke være så komplisert som en avansert påskekake.
Det kan jo faktisk være så enkelt som kanelsnurrer,
i en bakeform fra tiger!
Og du kan gjerne bruke samme deig som til den rumenske gjærbaksten!
Kanelsnurrer. ca 6 stk (Doble gjerne oppskriften)
15 g gjær
ca 300 g hvetemel
125 g melk, lunken
30 g sukker
1,5 g salt
5 kardemommekjerner, grønne, mortet de sorte frøene/1/2 ts kardemomme
1 egg
50 g smør, mykt
Bland alt utenom smøret og la maskinen jobbe deigen rolig i 15-20 minutter.
Ha i en og en klatt mykt smør og la det jobbe seg inn.
Hev deigen tildekket 30 minutter, ca)
Kjevle et rektangel, smør med smeltet smør, dryss over kanel og sukker.
Brett deigen i tre på langsiden, bruk pizzahjul og skjær remser som du snurrer og lager en knute på. Sett i form. Smør gjerne formen med litt smør.
Etterheve tildekket ca 30-40 minutter, sprut med litt vann/pensle med egg
Stekes på 200* ca 15 minutter.
Pensle gjerne bollene med litt smeltet smør når de kommer ut av ovnen.
Avkjøl på rist.