Hirsegrøt. Sunt!

Hirse er særdeles jernrik og sunn.
Bytt ut risengrynsgrøten med hirse en gang i mellom!
003

Hirsegrøt. 4-5 porsjoner

2,5 dl hirse
4 dl vann
1 liter melk
1 ts salt

Skyll hirsen i først kaldt vann, så kokende vann. Bruk et lite dørslag.
Kok opp vannet og legg i hirsen, la koke til vannet er absorbert
Spe med melk og la koke ca 50 minutter.
Risen får en litt annen konsistens enn risengryn,
og jeg kan melde at gutta her kanskje ikke var helt klar for hirsegrøt….
Men smaken var god. Og dette er sunt!
Litt odd i konsistensen kanskje, eller kanskje jeg kokte den litt for lenge…
Jeg skal også teste å bake med kokt hirse.
Blir antagelig saftig og godt.
Hva med hirse i pizzabunnen…?

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.