Årets påskekake er et faktum.
Og den ble spist i går,
til stor begeistring.
Ja om jeg skal si det selv, «den var jækla god!!
For hasselnøtt-allergikere byttet jeg ut hasselnøtter med mandler i makronbunnen.
Makronbunn med mandler.
125 g melis
125 g malte mandler
3 eggehviter
Pisk eggehvitene stive, vend inn mandler og siktet melis,
ha i en 24″ springform med bakepapir i bunn.
Stek ca 40-45 minutter på 170* Avkjøl på rist.
Sukkerbrød
170 g egg (ca 3 store egg)
115 g sukker
73 g hvetemel
23 g maizenna
2,5 g bakepulver
35 g smør
Pisk egg og sukker i 10 minutter til stiv eggedosis.
Smelt smør og avkjøl
Bland mel, bakepulver og maizenna.
Vend det tørre inn med en slikkepott og smøret til slutt, forsiktig.
Ha i en 24″ form med bakepulver i bunn.
Stek på 170* ca 30 minutter, sjekk med kakenål.
La stå noen minutter på rist, løsne den i kantene med en myk palett,
vent opp ned på bakepapir, fjerne bunnen men la stå med ringen og bakepapiret på opp ned mens den avkjøles.
Vaniljekrem:
1 dl melk
1,5 dl fløte
45 g sukker
1/2 vaniljestang
3 eggeplommer
17 g maizenna
25 g smør
Splitt vaniljestangen, ha stangen og frøene i en panne med fløte, melk og sukker.
Kok opp. Bland eggeplommene med maizenna
Rør i melkeblandingen når den koker opp,
rør egg og maizenna godt sammen.
Ta melken vekk fra varmen, ta forsiktig spiseskjeer med melkeblandingen og rør i eggene,
Hold på en stund og hell så eggeblandingen opp i pannen.
Sett pannen på varmen igjen og rør til blandingen tykner,
den skal helst ikke koke, men bli god og tykk. Ikke stopp for tidlig,
her må du ha en tykk vaniljekrem for at den skal holde seg på plass i kaken.
Blir den så tykk at den skiller seg så ha i litt iskald fløte og du vil se den samler seg igjen.
Avkjøl i kaldt vannbad, rør mykt smør i når den har avkjølt litt, men før den er kald, så smøret integreres.Oppbevares i kjøleskap, kan med fordel lages dagen før.
Bringebær.
250 g bringebær
62 g sukkker
1 ss frysepulver (gir tykt slytetøy)
Sitron
Ha halvtinte bringebær i maskinen, bland frysepulver og sukker godt,
ha i mens maskinen går og rør kraftig for å få deg godt blandet inn.
Smak til med sitron
Marsipan.
1 kg marsipan.
Wilton gelefarger
250 g til å lage egg i forskjellige farger.
750 g farges gul og brukes til lokk.
Resterende rundt kanten brukes til å lage perlekjede.
Form til perlekjede har jeg kjøpt på Ebay.
Dynk. 1 dl vann kokes med 0,5 dl sukker.
(Ha gjerne 1-2 ss eggelikør også i, valgfritt)
6 dl kremfløte
4 ss sukker
Legg makronbunnen i bunn.
Ha vaniljekremen i sprøytepose, sprøyt den rundt hele makronbunnen.
Del sukkerbrød i to. Legg et lag på vaniljekremen. Dynk.
Ha på syltetøy og et lag krem.
Legg på sukkerbrød, syltetøy og dekk hele kaken med krem.
Kjevle ut marsipanen og kle forsiktig kaken.
Engangshansker er lurt om du har litt negler.
Bruk restene av gul marsipan til å lage perlekjede til å ha rundt.
Former fås kjøt på Ebay
Oppbevares kjølig.
#kake #påskekake #oppskrift