Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Påskekaken. Bløtkake med makronbunn og marsipantrekk. | MinMatgaleVerden

Påskekaken. Bløtkake med makronbunn og marsipantrekk.

Årets påskekake er et faktum.
Og den ble spist i går,
til stor begeistring.
Ja om jeg skal si det selv, «den var jækla god!!
IMG_8243
For hasselnøtt-allergikere byttet jeg ut hasselnøtter med mandler i makronbunnen.

Makronbunn med mandler.

125 g melis
125 g malte mandler
3 eggehviter

Pisk eggehvitene stive, vend inn mandler og siktet melis,
ha i en 24″ springform med bakepapir i bunn.
Stek ca 40-45 minutter på 170* Avkjøl på rist.

Sukkerbrød

170 g egg (ca 3 store egg)
115 g sukker
73 g hvetemel
23 g maizenna
2,5 g bakepulver
35 g smør

Pisk egg og sukker i 10 minutter til stiv eggedosis.
Smelt smør og avkjøl
Bland mel, bakepulver og maizenna.
Vend det tørre inn med en slikkepott og smøret til slutt, forsiktig.
Ha i en 24″ form med bakepulver i bunn.
Stek på 170* ca 30 minutter, sjekk med kakenål.
La stå noen minutter på rist, løsne den i kantene med en myk palett,
vent opp ned på bakepapir, fjerne bunnen men la stå med ringen og bakepapiret på opp ned mens den avkjøles.

Vaniljekrem:

1 dl melk
1,5 dl fløte
45 g sukker
1/2 vaniljestang
3 eggeplommer
17 g maizenna
25 g smør
Splitt vaniljestangen, ha stangen og frøene i en panne med fløte, melk og sukker.
Kok opp. Bland eggeplommene med maizenna
Rør i melkeblandingen når den koker opp,
rør egg og maizenna godt sammen.
Ta melken vekk fra varmen, ta forsiktig spiseskjeer med melkeblandingen og rør i eggene,
Hold på en stund og hell så eggeblandingen opp i pannen.

Sett pannen på varmen igjen og rør til blandingen tykner,
den skal helst ikke koke, men bli god og tykk. Ikke stopp for tidlig,
her må du ha en tykk vaniljekrem for at den skal holde seg på plass i kaken.
Blir den så tykk at den skiller seg så ha i litt iskald fløte og du vil se den samler seg igjen.

Avkjøl i kaldt vannbad, rør mykt smør i når den har avkjølt litt, men før den er kald, så smøret integreres.Oppbevares i kjøleskap, kan med fordel lages dagen før.

Bringebær.

250 g bringebær
62 g sukkker
1 ss frysepulver (gir tykt slytetøy)
Sitron

Ha halvtinte bringebær i maskinen, bland frysepulver og sukker godt,
ha i mens maskinen går og rør kraftig for  å få deg godt blandet inn.
Smak til med sitron

Marsipan.

1 kg marsipan.
Wilton gelefarger

250 g  til å lage egg i forskjellige farger.

750 g farges gul og brukes til lokk.
Resterende rundt kanten brukes til å lage perlekjede.
Form til perlekjede har jeg kjøpt på Ebay.

Dynk. 1 dl vann kokes med 0,5 dl sukker.
(Ha gjerne 1-2 ss eggelikør også i, valgfritt)

6 dl kremfløte
4 ss sukker

Legg makronbunnen i bunn.
Ha vaniljekremen i sprøytepose, sprøyt den rundt hele makronbunnen.
Del sukkerbrød i to. Legg et lag på vaniljekremen. Dynk.
Ha på syltetøy og et lag krem.
Legg på sukkerbrød, syltetøy og dekk hele kaken med krem.
Kjevle ut marsipanen og kle forsiktig kaken.
Engangshansker er lurt om du har litt negler.
Bruk restene av gul marsipan til å lage perlekjede til å ha rundt.
Former fås kjøt på Ebay
IMG_8233
Oppbevares kjølig.

#kake #påskekake #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.