Påsken er over, for noen av oss er det vinterferie,
okke som kan disse nydelige polarbrødene sette en ekstra spiss på hverdagen.
Myke deilige polarbrød,
perfekt til frokost, matpakke, lunsj….
Supre å ha i frys, puttes rett i brødrister,
eller smør dem frosne, pakk dem inn og nyt helt fersk lunsj!
Polarbrød med gulrot og havre.
5 dl melk, h-melk/lettmelk
75 g smør
3 dl store havregryn
25 g gjær
2 ts salt
1 ss honning
3,5 dl finrevet gulrot
ca 11 dl hvetemel
Kok opp 2 dl av melken sammen med smøret, ha i havregryn.
Finriv gulrøtter og ha i bakebolle sammen med resterende 3 dl melk
Ha i den varme blandingen, avkjøl/vent til den har fin fingervarm temp.
Ha i gjær, salt honning og mel,
la maskinen kna deigen minst 10 minutter.
Sett til heving tildekket ca 1 time.
Kjevle ut og stikk ut polarbrød.
Tykkelsen kan du variere, vil du ha tynne til å smøre rett på,
eller litt tykkere til å dele i to.
Etterhev ca 20-30 minutter under klede, prikk forsiktig med gaffel og stek på 200* ca 12-15 minuter.
De skal bli gyldne og fine i fargen.
Avkjøl på rist med klede over.
Kan fint fryses.
#polarbrød #havregryn #gulrot #oppskrift #hjemmelaget #hjemmebakt #bake
herlig,og jeg har skrevet av )
Så bra 🙂
Herlig 🙂 Jeg tester ut sjokkokjeksene dine nå med økologisk hvetemel 😀 Ha en fiiin kveld <3 og god klæm såklart 🙂