I dag skinner solen og våren glimter til her i Bergen.
For nøyaktig et år siden bakte jeg denne lekre saken,
og jeg lurer meg på om den ikke må bakes om igjen nå til helgen….
Knasende god tertebunn, karamell…salte peanøtter…sjokolade….
Need I say more??
Dette er godt…..snop….snadder…
Snickers-Terte
1/2 oppskrift, nok til en 20″ terfeform med løs bunn og fire sandkakeformer
150 g hvetemel
100 g smør
50 g melis
1/2 egg (knekk et egg, pisk det sammen og bruk halvparten, resten kan du ha til omelett/vafler e.l.)
Litt sammenpisket egg til pensling.
Kjør deigen sammen i en foodprocessor, smøret skal være kaldt og skåret i terninger.
La deigen hvile noen timer i kjøleskap.
Kjevle ut og kle en terteform og sandkakeformer.
Sett deigen i fryseboksen natten over.
Legg bakapapir i formen og fyll med tørkede erter e.l. for å unngå at deigen blåser seg opp
Stek på 170* ca 25 minutter. til den er litt brun i kantene. (jeg stekte litt lengre enn 25 min)
Fjern papiret og ertene, pensle med egg, og stek noen minutter til.
Dette lager et lokk på kaken og hindrer fyll å trenge inn i deigen.
Avkjøl på rist.
Karamellfyll
50 g sukker
0,6 dl fløte
50 g hvit sjokolade
5 g smør
salte peanøtter (ca halv pose)
Smelt sukker, la deet bli lysebrunt, ha i fløte og rør hjelt til sukkeret løser seg i fløten.
Ta tilside, rør inn hakket hvit sjokolade og smør.
Hell fyllet over kald bunn, strø over raust med salte peanøtter.
Sjokoladeganache
100 g mørk sjokolade
0,5 dl kremfløte
Hakk sjokoladen, varm opp fløten til den akkurat koker, hell over sjokoladen.
La stå litt, rør til en glatt masse.
Hell sjokolade over terten.
Avkjøl.
Godt…
Til en sterk kopp espresso
Nytes gjerne sammen med årets første løvetann….
#oppskrift #terte #kake #sjokolade #pai
mmmm som du vil friste hi hi,men den såg virkelig god ut også
Ja….jeg frister meg selv og…skummelt godt 😉