Halvgrove frokostnytelser.
En luftig start på dagen,
ferske scones med syltetøy eller prim….
Godt!
Lørdags-Scones.
55 g iskaldt smør i terninger
1 dl sammalt hvete grov
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ss sukker
1 dl surmelk
Smuldre smøret i alt det tørre, bruk gjerne k-kroken,
eller smuldre for hånd.
Ha i surmelken og rør sammen.
Ikke jobbe for mye med deigen, da blir den seig og for varm.
Kjevle forsiktig ut til ca 1-2 cm tykkelse
Stikk ut ønsket form, jeg bruker halvstore hjerteformer. Ikke bruk for små former.
Du får ca 5 scones
Stek på 230* ca 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Del dem i to og smør på ønsket pålegg,
eller bare legg pålegg rett på den luftige scones.
God frokost.
Godt