Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Prinsessekake! | MinMatgaleVerden

Prinsessekake!

Søt gjærbakst på en søndag….

Jeg elsker gjærbakst, og kombinert med hjemmelaget vaniljekrem….oh-himmel!

Jeg liker og rosiner i,
men siden jeg bor med mennesker som ikke liker rosiner i boller,
tok jeg bare dette i en del av deigen.

Prinsessekake 

600 g hvetemel
75 g sukker
1/2 ts natron
1,5 ts havsalt
1 liten ts kardemomme
25 g gjær, fersk
3 dl melk, ca 30*
75 g mykt smør i biter

Vaniljekrem.
2 eggeplommer
50 g sukker
17 g maizenna
1/2  stor vaniljestang/en hel liten vaniljestang
2,5 dl melk + fløte

Her blir en liten rest av vaniljekrem, jeg brukte ca 3/4 av kremen.
Du kan selvsagt ta alt på om du synes det ser greit ut.
Ellers kan det brukes til dessert e.l., eller rett og slett ha den i vaffelrøren.

Kanel
Rosiner (eller ikke…)

Ha hvetemel, sukker salt, natron og kardemomme i kjøkkenmaskin. Hell over ca 2,5 dl av melken.
Bland rolig sammen ca 3 minutter, øk hastigheten og ha i resten av melken, litt og litt.
La maskinen kna ca 5-6 minutter, ha i klatter med smør, senk tempoet og la maskinen elte smøret rolig inn.
Når alt smøret er godt iblandet dekker du bakebollen og lar deigen hvile minst 1 time

Lag vaniljekrem.
Ha melkefløten i en liten kjele sammen med vaniljestangen, som er splittet.
Frøene kan du gjerne gni sammen med litt av sukkeret, før du har det i melken. selve stangen skal og koke med.
Rør sammen eggeplommer, sukker og maizenna.
Når melken er varm, (ikke koke) heller du litt og litt i eggeblandingen mens du visper.
Ha så alt tilbake i kjelen og varm opp til det blir skikkelig tykt.
Blir den så tykk at den skiller seg, ha i litt kald fløte og rør den sammen igjen .
Bre kremen utover en form/fat, og sett kaldt, gjerne i vannbad for hurtig avkjøling. (fjern og vaniljestangen)
Ta deigen ut på bakebordet, lag en kule, bruk litt mel om nødvendig.
La hvile som kule ca 20 minutter
Kjevle til et rektangel, bruk litt mel under.
Smør med vaniljekrem  og dryss over et godt lag kanel.

Ha på rosiner om ønskelig. (la rosinene bløte seg, hell over kokende vann og la stå litt)
Rull sammen, skjær i boller. Legg 7 biter i en kakeform.

Jeg fikk 11 biter, de 4 andre stekte jeg som de var .
Etterhev til dobbel størrelse, ca 40 minutter

Stek på 200* i ca 15-20 minutter for prinsessekaken (de løse bollene stekte jeg ca 10 min)

Avkjøl på rist.

Glaser med melis og vann, en tykk god glasur…

Pynt gjerne med litt frysetørket bringebær e.l.

Nydelig godt….i flere dager…

#gjærbakst #hjemmebakt #prinsessekake #vaniljekrem #oppskrift #kanel #boller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.