Sarah Bernard i langpanne!

Hun var virkelig god….Sarah Bernhardt….eller Sarah Bernard på folkemunne.

Og ikke var hun vrien å få til heller.
Hun må ha litt tid, det skal hun ha, men ellers krevde hun lite av meg.

Jeg laget henne over noen dager, bunnen en dag, kremen neste dag og toppingen dagen hun skulle serveres.

Du kan så klart lage henne på en dag, med kjøleskap og kanskje en tur i fryser går det fint.

Oppskriften fant jeg hos Wenche på God morgen Norge.

Sarah Bernhardt i langpanne

Bunn:
400 g mandler, 4 ts bakepulver, 6 eggehviter 400 g sukker.

Mal mandlene, bland bakepulver i. Pisk eggehvitene til stive topper, ha i litt og litt sukker og pisk til en glansfull stiv marengs (5-10 min)
Vend mandlelblandingen inn i marengsen og legg på bakepapirkledd  liten langpanne.  Min form er ca35x45 (30×40 i orginaloppskrift, )
Stek på 175* 20 minutter
Avkjøl i formen til den er helt kald.

Krem:
200 g melis, 250 g mykt smør, 2 ts vaniljesukker, 2 ss kakao, 6 eggeplommer

Pisk smør og melis godt sammen, ha i en og en eggeplomme og pisk til sist inn kakao og  vaniljesukker
Smør fyllet på den kalde kaken og avkjøl til det stivner hetl, noen timer i kjøleskap.

Topp:
200 g mørk sjokolade, 2 ss smør

Smelt alt i vannbad, la avkjøle litt, men la det fremdeles være flytende og  smør det utover den kalde kremen.
Her må du jobbe relativt raskt.
(Pass på at det ikke spruter vann i sjokoladen!)
Avkjøl.

Skjær kaken i små biter med en skarp varm kniv (varm den i varmt vann og tørk av vann før du skjærer) Eventuelt skjær den i biter før den stivner helt.
Sjokoladen på toppen blir stiv og gjør det vanskelig å skjære pent uten litt hjelp.

Og der var vi i mål.

Nydelig godt!

#kake #sarahbernhard #konfektkake #sjokolade #oppskrift #hjemmelaget #enkel

Please follow and like us:

6 hendelser på “Sarah Bernard i langpanne!”

  1. Åååå den så jo bare såååå god ut :)) Har spist kake her nå…sånn gul…heter vel kanskje suksessterte….det er favoritten i familien… God helg til deg og dine <3

  2. Denne har jeg prøvd, for det er den du har hatt ute før, eller? Jeg laget den til kollegaer på jobb når en av dem hadde bursdag. Den falt absolutt i smak, og skal nok lages igjen 🙂

    1. Jepp, det stemmer. Jeg legger over en del oppskrifter fra andre bloggen for tiden, tar med meg kun det beste 🙂

  3. tror ikke jeg skal kopiere oppskriften,da fyker jeg rett opp i vekt igjen hi hi ,for denne er så farlig god att jeg ikke greier å holde meg unna )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.