Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Makroner med ferske bringebær. | MinMatgaleVerden

Makroner med ferske bringebær.

Makroner med ferske bringebær i,
slett ikke dumt!

En frisk smak i det deilige søte…..

Makroner altså……mmmmmm…….

Makroner:

55 g eggehvite, romtemperert
noen saltkorn
2 ss sukker
100 g melis
50 g mandlemel
Litt  fargepulver/gelefarge (kan sløyfes) (lilla )

Gjør klar to bakeplater med bakepapir,
tegn rundt en melkekork fra Q-melk/h-melk (ønsket str), det blir ca 1,5 brett makroner
Eller bruk makronmatte i silikon.

Pisk eggehvitene og salt til myke topper,
ha i sukker litt og litt, og pisk til glatt marengs.
Sikt mandelmel og melis to ganger. Fjern store biter/ha i mandlene som ikke går igjennom og, hvis du ikke er så nøye på det.
Bland i fargepulver
(bruker du gelefarge tilsetter du det i marengsen når den er nesten klar)

Vend dette inn i marengsen med store tak og en slikkepott.
Vend godt inn, men ikke mer enn 50 tak. Deigen skal være seig og sige ned i en spiss, ikke flytende, men seig…
Ha i sprutepose med rund tupp, (eller plastpose du klipper et lite hjørne av)
Sprut ut tupper på bakepapiret, litt mindre enn korkene.
Dunk bakebrettet hardt mot et egent underlag,
for å få makronene til å sige litt ut, og for å fjerne luftbobler.
Sett til tørk, 45-60 minutter
Stek på 160* ca 12-18 minutter,
sjekk ofte på slutten, når makronene akkurat løsner fra bakepapiret, er de klar.
Jeg stekte mine på varmluft, de som sto nederst ble først ferdig.
Bruker du makronmatte vil de ikke løsne fra matten før de er tatt ut.
Jeg bruker en matte, og resten på bakepapir, når de på bakepapir løsner tar jeg dem ut.
De på silikonmatten løsner jeg forsiktig etter noen minutter ved å bøye matten, og fjerne en og en..

Avkjøl på rist.

Sjokoladeganache.

0,25 dl fløte
50 g mørk kokesjokolade, f.eks dronning.

Varm opp fløten, ha i hakket sjokolade, vent litt, rør til en glatt ganache.
La den bli litt tykk før du smører den på. (pass på så den ikke stivner helt før påsmøring)

Salt karamellsaus.

1/2 dl sukker
1/2 dl fløte
10 g smør

Smelt sukker i en tykkbunnet kjele og la det bli lysebrunt.
Rist gjerne litt på kjelen så alt sukkeret smelter,
men ikke rør før mesteparten har smeltet.
Ha i fløten i to omganger, her bruser og bobler det fælt,
vær forsiktig så det ikke spruter på hender.
Ta gjerne kjelen av platen når du rører i, det vil klumpe seg.
Sett tilbake på platen og rør forsiktig til alt samler seg.
Ha i smøret til sist og la det putre litt før du setter den til avkjøling.

Ferske bringebær

Fyll makronene med karamell på ene siden, og ganache på andre,
legg et delt bringebær i midten.

Er bringebæret vått, legg det litt på husholdningspapir først.

Godt….
#makroner #oppskrift #bringebær #sjokolade #karamell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.