Biscotti med kardemomme og ingefær.

Biscotti er på tide jeg lager igjen,
smaker nydelig til en kopp kaffe eller te.
Her får du en oppskrift fra den tiden jeg hadde «diller» på biscotti!

En biscotti til kaffen burde alle unne seg….

Sprø biscotti, som ikke blir for harde, da de er laget med en tredjedel mandelmel.
Noe som og gir god smak…

Og disse med kardemomme og fersk ingefær ble veldig gode.

Biscotti med kardemomme og ingefær.

Liten porsjon.

1 dl mandelmel (/malte mandler)
2 dl hvetemel
1/2 ts natron
5 grønne kardemommefrø, mortet/knust og siktet (event  smak til m matl kardemomme, ca 1/4-1/2 ts)
1 ts finrevet fersk ingefær
90 g sukker
1 egg
25 g smeltet smør
50 g ristede mandler (ristet i varm stekepanne til de såvidt får farge)

Bland alt (utenom mandler) godt sammen,ha i mandlene til slutt, trill en pølse, (ca 33 cm lang) stek på 175* 20 minutter.
Avkjøl ca 20 min. Skjær i skrå biter med en skarp kniv.
Tørk biscotti på 120*, 20 minutter på hver side (sidene som er kuttet)
Avkjøl på rist.
Oppbevar i kakeboks.

Godt…

#biscotti #kjeks #cookies #oppskrift #ingefær #kardemomme #hjemmelaget

Please follow and like us:

2 hendelser på “Biscotti med kardemomme og ingefær.”

  1. ja kanskje en skulle laget noe slikt og hatt på lur,men først må eg få tak i mandelmel,her i huset forsvinner mannen med mandlene fortere enn jeg greier å fylle opp krukka

    1. Hehe, ja du får kjøpe en pose mandelmel:) Mandler er sunt da, så ikke det verste det. Den sunneste av nøtte-typene:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.