Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Kebab. Kebabsaus og kebablefser. | MinMatgaleVerden

Kebab. Kebabsaus og kebablefser.

Lørdag er fine dager for kebab,
og denne oppskriften skal helt klart være med her.

Du kan fint lage kebab hjemme,
og du behøver ikke være småfull på vei hjem fra byen for å spise kebab.

Du kan nemlig lage dette hjemme!

Vanskelig er det heller ikke.

Velg kjøttype og krydre godt.
Jeg marinerte storfekjøtt i kebabkrydder og surmelk.
Du behøver ikke marinere.
Jeg brukte og kjøttdeig, også her med kebabkrydder som jeg kjøpre på asiatisk butikk.
Kylling går og fint.

Kebabsaus

270 g hjemmelaget majones/majones
1 ts revet hvitløk, gjerne kinesisk hvitløk, den er enklere å rive, jeg bruker her et garlic-card
5 ss yoghurt naturell
2 ts shirak hot chilisaus
ca 1 ts ketchup
Noen dusker fersk kruspersille, finklippet
salt og pepper etter smak
Litt sukker? Litt sitron? Smak til!

Lefser

6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 dl olje
2 dl varmt vann
1/2 ts salt
2 ts sukker

Kna alt sammen og la deigen hvile minst 30 minutter, pakk den inn i plast
Kjevle tynne leiver og stek på takke/stekepanne.

Deigen kan være litt seig å kjevle, og den krymper litt på veien til takken.
Lefsene ble heller ikke helt tynne, her kunne man ikke lage rulle-kebab.
Men gode var de.

Ønsker du tynnere lefser kan du bruke denne oppskriften:

Kebablefser

2.5 dl sk melk, lunken

0,5 dl vann
50 g gjær
ca 0,75 dl olje
1 ss sukker
1 ss salt
ca 2 dl siktet rugmel
hvetemel til en smidig deig

Heves ca 1 time, deles i ca 12-14 biter som kjevles tynne og ovale. Legg på bakebrett, 3 på hver, prikkes med gaffel, stek i 200* til kantene er lysebrune (ca 5-7 min. kommer an på ovnen)
Legg de straks i et klede og ha klede over. Hold de tildekket så de forblir myke.

Denne gang stekte jeg lefsene på takke, noe som fungerte vel så bra, egentlig mye bedre.
Har du ikke takke bør du bruke stekebrett for å få litt størrelse på lefsene. Bruk da gjerne 1 lefse på et bakebrett, og lag litt færre enn 14….

Etter å ha testet disse to oppskriftene før den store kebab-festen, falt valget på den siste oppskriften, den med melk og gjær.

Lefsene var lettere å kjevle ut, de ble tynnere og større. Smaken var god på begge to, og den med bakepulver kan være fin å bruke til gyros e.l.

Så her er det bare å slå seg løs. Om du vil…

#kebab #kebabsaus #kebablefse #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.