Alltid gøy med noe nytt,
og kan man lage flettet pizza-lengde,
kan man også lage flettet søt-hvetelengde.
Med fyll av hasselnøtter, smør og brunt sukker.
Flettet hvetelengde.
2 dl melk
40 g smør, mykt
ca 20 g gjær
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
ca 6 dl hvetemel
Lag varmhevet gjærdeig, alt i kjøkkenmaskinen, hold litt igjen på hvetemelet,
la maskinen gå minst 8 minutter, juster med melet til du har en deig som akkurat ikke klisser når du ta på den. (Smøret kan med fordel has i etter de 8 minutter)
Heves 30-60 min. Tildekket.
Lag fyll av 50 g malte hasselnøtter, 50 g brunt sukker, 50 g mykt smør (gjerne 1 ts kanel og)
Kjevle et rektangel.
Legg fyll i en stripe og snitt inn med et pizzahjul.
Flett oppover, enden bretter du inn i fletten.
Legg gjerne deigen på et bakepapir før du begynner å ha på fyll,
eller flytt den over på plate og bakepapir.
Etterhev ca 30-40 minutter.
Stek på 200* ca 12-15 minutter.
Avkjøl på rist.
#Hvetelengde #gjærbakst #flette #fyll #bruntsukker #hasselnøtter #oppskrift