Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Med blod, svette og tårer kom juletreet i hus. | MinMatgaleVerden

Med blod, svette og tårer kom juletreet i hus.

God morgen.

Årets juletre er omsider kommet i kjelleren!
Og det var like dramatisk som i fjor, og årene før.

Jeg har altså en greie med at jeg skal hente mitt eget juletre.
Og siden min mor eier en del utmark er det en smal sak.
Skulle man tro.

Det er bare det at det slett ikke er noen flott juletreskog der utmarken ligger, så vi har hatt litt av hvert til juletre oppigjennom årene vi.

Fra det året vi hadde en enebærbusk,
altså en diger brake,
(Som var så lett antennelig at jeg ble nektet brake deretter)
til året hvor juletreet faktisk hadde to topper!

Det er altså ikke noe a-4 juletre her i Bakkely.
Men jeg har hentet det selv,
stort sett med svette og blodslit.

Og sånn gikk det også i år.
Jeg gikk og kikket på alle furutrærne og hadde bestemt meg for bare å ha en liten busk som kunne stå på en stol i år.
Når vi ikke skal ha pakker under treet måtte jo det være greit.

Da jeg plutselig så et grantre.
Gran er jo absolutt å foretrekke,
og denne var betydelig lavere enn de høye grantrærne jeg har kappet topper av før.

Jeg var oppe i grantreet før jeg visste ordet av det.

Det var bare det,
at jeg ikke hadde tenkt over at jeg ikke kunne klatre helt opp i toppen,
for det blir faktisk ganske høyt til slutt,
og når det i tillegg blåser litt,
så vaier du ganske godt der oppe altså!

Stammen var altså mer enn dobbelt så tykk enn det jeg hadde forestilt meg. Men jeg er jo ikke den som gir tapt. Så jeg begynte å sage.

Har du prøvd å sage mens du med resten av kroppen klamrer deg fast til et tre?
Det er ganske anstrengende.

Da jeg kom et stykke var det som om sagen bare satt seg fast,
og jeg begynte å få vondt både her og der.
Jeg ga opp. Og klatret ned.
Enn så lenge.
Dagen etter, altså i går,
gikk jeg opp igjen og fortsatte.

EN smule fyllesyk og svimmel oppe i treet,
men etter blod, svette og tårer falt treet!
Og etter å ha pustet litt ut liggende i gresset under treet,
saget jeg av halvparten og tok den søteste lille busken med meg hjem.
Og enda så liten og søt den var,
kjente jeg det godt i armene da jeg kom hjem.
For det var jo et stykke….
Men den følelsen når du endelig har fått ned treet.
Den er god.
Og det er da jeg tenker at uansett hvordan dette treet ser ut,
så er det dette treet vi skal ha!
For jeg har virkelig slitt for dette juletreet!

#åretsjuletre

 

6 hendelser på “Med blod, svette og tårer kom juletreet i hus.”

 1. Skal dere ikke ha pakkene under treet? Det var det første JEG hang meg opp i ? 😀 Helt greit, men måtte bare dobbelsjekke…Dere skal kanskje bort julaften, til andre trær, ELLER dere reiser til syden, men det tror jeg ikke, det MÅ jeg da ha snappet opp om det skjer? Men så fint treet blir, gleder meg til å se det i stua, for det får vi vel se? 🙂 Ha en fin mandag min venn <3 Håper vi sees mye på nyåret forresten 🙂

  1. Haha, vi skal feire med andre trær ja 😀 Hos min mor og far. Nei syden i julen er ikke helt meg altså. Jepps, treet skal pyntes i morgen, for da har jeg fri. Håper vi får anledning til å møtes mer på nyåret ja, må virkelig lage en plan på en Oslotur 🙂 klemmer<3

 2. det treet ser veldig fint ut,og blir garantert veldig fint i heimen ) vi har hentet tre i egen skog i mange år,men når trærne blir bortimot 10 m høge er det på tide å gi seg ) så nå har vi kunstig hi hi.
  Ellers er jeg enige med frodith,blir det ingen gaver hos dere i år ? eller skal dei være i en annen stue

  1. Hehe, vi skal være i en annen stue, helt riktig. Hos mine foreldre. Ja, det hørtes høyt ut, selv om jeg har vært oppe i ganske høye grantrær og kappet toppen der og 🙂

 3. Jeg blir like imponert over dine juletreklatre-egenskaper hvert år! 🙂 Her er det kun saging av juletre ved rota, men det er sikkert litt mer å velge i på Østlandet. Vi har heller ikke hart pakker under juletreet på noen år, men det er fordi julenissen kommer med de. 🙂

  1. Ja dere har nok bedre skog å velge i enn jeg i hvert fall, hehe, men furutrær har funket fint det og. Og så deilig når treet er i hus. Ååå, så julenissen kommer med alle han altså 🙂 Vi skal feire hos mine foreldre, så da havner alle pakkene der 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.