Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Brownies med salt karamellsaus. | MinMatgaleVerden

Brownies med salt karamellsaus.

Jeg bare måtte….

Og du verden!
Så godt!

Brownie`s oppskriften er helt grei,
men ikke av de beste jeg har smakt,
så legger ved to av mine favoritt oppskrifter på den istedenfor.

Salt karamellsaus er stor porsjon,
sånn at du har til å ha på kaken,
og til å ha på is o.l. fremover….for denne er fin å ha i kjøleskapet.
Skummelt fin….

Salt karamellsaus-oppskrift fant jeg hos Ida-Gran-Jansen.
(Enda hun har stjålet mitt liv med det bakeprogrammet)

Salt karamellsaus.

200 g sukker
50 g smør
2 dl fløte
2 ts maldonsalt

Smalt sukker over mellomsterk varme. Ikke rør i kjelen.
Vend litt på den i stede for så sukkeret ikke blir brent.
Det tar litt tid, bruk en rommelig kjele.
Varm opp fløten. (enkelt i mikro)
Når sukkeret er smeltet og har fått en gyldenbrun farge.
(Pass på så det ikke blir brent)
Har du i smøret og rører det inn.
Forsiktig, det er varmt og kan sprute litt.
Ha så i litt og litt fløte, her bobler og koker det voldsomt.
La koke 1 minutt, ha i salt og sil sausen i glas/skål som tåler høy varme.
Oppbevares i kjøleskap når avkjølt.

Brukes på is o.l. SÅ utrolig god!!

I dag brukte jeg den på brownie før den gikk i ovnen,
og ringlet over ved servering.
Brownie med salt karamell er bare nydelig!

Men den jeg laget i dag ble ikke av mine favoritter,
derfor får du to av MINE favoritt-brownie-oppskrifter her istedenfor.

Liten oppskrift,
her brukte jeg en 25×25  form.
Den kan også has i en rundt 24″ form.

Tynn, seig Brownies.
2 dl sukker
1 dl brunt sukker
1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 ts bakekakao
150 g smør
2 egg

Bland alt sammen for hånd.
Enkelt og raskt.

Ha i en bakepapirkledd form.
Stek på 200* i 20 minutter.
Avkjøl.

Eller:

Jordbærpikenes Brownie.

Halv oppskrift, denne passer en liten langpanne.

6 egg
750 g sukker
450 g smør
250 g siktet speltmel
70 g bakekakaoo
2 ts vaniljesukker
150 g sjokoladebiter, mørk

Bland egg og sukker, (skal ikke piskes til eggedosis)
Ha i det tørre og smeltet smør + sjokoladebiter.
Hell røren i liten langpanne med bakeppapir.

Stek på 160* ca 40 minutter.

Kaken bør helst avkjøles over natten,
da får du pene snitt og perfekte biter.
Bruk en god kniv og skyll den i varmt vann mellom hvert snitt.

#brownie #oppskrift #saltkaramell #karamell #godt #kake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.