Sjokoladekake med hemmelighet. Påskekake!

Fint å «fleske til» med en god kake i påsken.
Her får du min påskekake anno 2015

Min påskekake blir litt som meg selv,
veldig god, men aldeles ikke A4!
Litt på en snei altså.

Kjeksene til kaken har jeg bakt selv.

Noe som gjør at de slett ikke er like tykke, eller like lange.
Enda jeg faktisk målte dem.

Men med masse deilig sjokolade,
samt overraskelse inni.

Bryr ingen seg om et litt «forfallent stakitt-gjerde»

Her har jeg brukt en 20* form,
i midten stakk jeg ut et «hemmelig rom» med en liten ring,
og fylte på med fargeglade nonstop.

Sjokoladekake.

165 g smør
300 g sukker
3 egg
265 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
0,75 ts bakepulver
70 g bakekakao
2,5 dl surmelk/kefir
1 ts espressopulver (el instant kaffe vanlig)
1 ss kokende vann til å røre ut kaffepulveret.
1/2 ts kanel

Rør smør og sukker hvitt og skummende, ha i et og et egg.
Bland det tørre og ha i vekselvis med kefirmelk.
Bland til sist inn kaffepulver som er utrørt i vannet.

Ha en 20″ form kledd med bakepapir u bunn, samt bakepapir opp rundt kantene.
Kaken hever seg over kanten. OBS!
Jeg doblet oppskriften og laget to kaker.
Denne oppskriften er til EN kake i 20″ form.
Du kan gjerne ha større form, men får ikke så høy kake da.

Jeg legger og et gammelt håndkle som er oppvridd i kaldt vann rundt formen.
Dette for å få kaken til å steke jevnere. Det går fint uten og.
Stek på 170* ca 1 time og 10 minutter. Sjekk med kakenål, den må gjerne stå lenger!
Avkjøl litt på rist.
Brett til side papiret som stikker opp, løsne klemmen, og snu kaken opp ned med ringen på.
La den stå med formen over seg og avkjøle helt, gjerne over natten.
Dette holder kaken saftig.
På grensen til en brownie saftig!

Sjokoladekrem:
1,5 egg
0,75 dl kremfløte
67 g sukker
100 g smør
1 ts vaniljesukker
50 g sjokolade, mørk

Kok egg fløte og sukker til det tykner
Ta pannen av platen og ha i sjokoladen og vanilje, rør til det smelter,
ha i litt og litt smør og rør til det smelter inn.
Avkjøl helt i kjøleskap, gjerne til dagen etter.
Pisk opp med kjøkkenmaskin til en lys og fin krem.

Litt rare mål her, jeg laget to kaker og doblet altså denne kremen.
1/2 egg får du ved å piske 1 egg sammen og ha i halvparten.

Hvit krem.

50 g smør
50 g hvit sjokolade
50 g kremost
1,25 dl melis
1/2 ts vanilje
1/2 ts sitronsaft

Smelt smøret forsiktig i vannbad.
Rør mykt smør og temperert kremost sammen.
Rør inn sjokoladen, deretter melis.
Smak til med vanilje og sitron.

Sjokoladeganache:

125 g mørk sjokolade (Jeg brukte dronningsjokolade)
1 dl kremfløte
25 g smør
event, 1/2 ts glykose, flytende

Varm oppp fløte og event. glykose til kokepunktet
Ha i hakket sjokolade, la stå ørlite før du rører det sammen.
Rør inn smør i biter, avkjøl litt til passe konsistens for å helle på så det renner over kantene.

Søte kjeks.

100 g mykt smør
125 g melis
1 ts vaniljesukker
2 egg
350 g hvetemel
1 ts bakepulver.

Rør smør og melis lyst og skummende.
Ha i et og et egg, pisk godt imellom, ha i vaniljesukker, hvetemel og bakepulver, blandet.
Rør godt sammen.

Trill lengder, mål opp og stek på 180* ca 8 minutter, varmluft.

Ovner steker forskjellig, pass på og sjekk så kjeksene blir passe stekt.
De skal akkurat såvidt bli litt lysebrune i kantene.

Avkjøl på rist, oppbevares i kakeboks.
De kan selvsagt kjevles ut og stikkes til vanlige kjeks,
steketiden vil da variere.

 

Del kaken i fire deler. Stikk ut en liten sirkel i de tre nederste lagene.
Her snur jeg alltid kaken på hode og bruker bunnen opp, da denne er mest snorrett.
Fyll sjokoladekrem på første lag, hvit krem på andre, sjokoladekrem på tredje.
Legg i nonstop og legg på toppen.
Kle kaken med ganache.
Før denne stivner klistrer du kjeks rundt hele kanten..
Dekorer gjerne med litt nonstop.

#påskekake #kake #sjokoladekake #oppskrift #kjeks #påske

2 hendelser på “Sjokoladekake med hemmelighet. Påskekake!”

  1. såg farlig god ut den der,min påskekake blir svissrull fylt med fromasj og gele ) og tante Ruths krydderkake forsvant halve av i dag,jeg måtte gjemme resten for å ha litt når neste besøk kommer,den var supergod

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.