Vi snakket om solbærgelè i helgen.
Vi hadde glemt å ta med, for er det noe som passer til brie så er det solbærgelè.
Vi klarte oss, men solbærgelèen var savnet.
Og når solbærene akkurat blir modne,
da må du huske på å lage det et glass eller to.
Og du vet, har du ikke solbærbusk, så kikk inne til naboer og kjente,
godt mulig noen har solbær som bare står der og vannsmektes.
For solbærgelè kan brukes til så mangt
Servert på nystekte scones….eller som tilbehør til kjøtt….
Eneste du må passe på er at bærene ikke er overmoden,
akkurat modne bær inneholder mest pektiner, som gjør at gelèen blir stiv.
Solbærgelè
1 kg bær
3 dl vann
0,6 l saft
500 g sukker
Kok opp bær og vann, la koke på svak varme ca 30 minutter, til bærene mister fargen.
Sil igjennom et klede.
Ha saften tilbake i ren panne sammen med sukker, kok opp og la simre 10-20 minutter.
Sjekk med en dråpe på en tallerk om geleen er klar, dråpen skal ikke samle seg om du drar i den.
(jeg kokte min i minst 20 minutter for å være sikker)
Hell på steriliserte glass, eller avkjøl litt og hell i plastbokser for innfrysing.
Solbær full i antioxidanter.
Supert å ha i kjøleskapet til høstens middagsretter.
Eller til å gi bort i en liten vertinnegave kanskje….ha den på små søte glass….
Mulighetene er mange….
#solbærgele #hjemmelaget #oppskrift #solbær #gele #syltetøy #brie #solbærgelè #gelè
mmmmm solbær er supergodt,verdens beste på nybakte brød og alle kjøttmiddager,det bruker vi her i huset også )
Ja sant det er godt 🙂