Bialy. Polske småbrød.

Jeg lette i arkivet mitt etter et godt brød å bake i morgen.
Da kom jeg over disse småbrødene fra Polen.
Skal jammen høre med min polske venninne om hun pleier å lage sånne.
Her får du oppskriften.

Nydelige små brød,
som passer perfekt som tilbehør til en god middag.

Luftige og lette med et velsmakende løkfyll.


Utrolig godt i suppe!

Bialy.

300 g hvetemel
1/2 ts gjær/ca 4 g fersk gjær
1 ts salt
2 dl vann, lunket

2 sjalottløk (3 hvis de er små)
2-3 ts poppy seeds (Valmuefrø)

6 små brød


Ha alt i bakebollen og la maskinen gå minst 10 minutter.
Juster med hvetemel til deigen akkurat slipper bollen.

Legg i en oljet skål og ha litt olje på toppen og.
Heves til dobbel størresle. Ca 1 time.

Del deigen i seks deler, jobb med en bit om gangen, la de andre ligge tildekket.

Brett innover til du får en helt glatt overflate.

Legg på bakepapir med den glatte flaten opp.
Hev under plastdekke (en tynn hvit pose fungerer godt) i 2 timer!
Jepp 2 timer!

Stek løk som er skjært i små biter til den blir gylden og fin i litt margarin/olje
Jeg strør gjerne litt sukker på for å få litt karamellisert brunfarge…
Det holder å bare steke løken myk… Avkjøl og bland i valmuefrø

Bollene er veldig skjøre nå, løft plasten forsiktig av….

Trykk hull i midten på bollene med pekefingrene og legg i en skje løkblanding.
Stek på 250* i ca 5-10 minutter.
Spray bollene med vann når du setter dem i ovnen, spray litt vann under bakebrettet før du lukker ovnsdøren.

Stek til bollene blir lett brune.
Avkjøl på rist.
Serveres gjerne til suppe….
Eller til hvilken som helst rett som trenger litt brød.

#bialy #småbrød #brød #polske #oppskrift #godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.