Marinert kylling. Mør og saftig.

En marinade jeg bruker om og om igjen til kylling.
Jeg lærte den av min gode venninne Hoa.

Klippet fra min gamle arkiv-blogg.

Kyllingen blir så mør og saftig når den blir marinert på denne måten.

Og får ligge å kose seg over natten i kjøleskap.

For siden å bli stekt i masse grillkrydder….

Møre kyllingklubber.

2 kg kyllingklubber, rå, tint.
250 ml kokosmelk
2,5 dl kulturmelk (eller dobbel mengde av ene sorten)
1 dl søt chilisaus
2 ts sambal Olek/sirachi/sterk chilisaus

Bland ingrediensene og legg kyllingen oppi,
vend gjerne litt på dem når de har ligget en stund.

 
Når kyllingen har fått marinert seg lenge og vel, dekker du en ildfast form/langpanne med folie.
Dryss grillkrydder over hele folien, vær raus! (Bruker ikke like mye grillkrydder som her jeg nå…men det er sikkert godt :))
Legg kyllingklubbene oppå med en klype (eller bli godt grisete på fingrene….)
Og dryss et godt lager grillkrydder oppå klubbene også.
Ikke tørke av eller la marinaden renne noe særlig av, bare legg de rett oppi,
marinaden lager god smak til sausen.
Sett de i ovnen på 200* og stek ca 30 -40 minutter til skallet er lysebrunt og du ser de begynner slippe benet.


Øs så kraften over i en kjele.

 
Kok opp kraften og ha i ca 1 ss utrørt maizenne, ca 1/2-1 dl kremfløte og smak så til,
trenger du salt?? (min var mer enn salt nok) trenger du mer fløte?? litt sukker??
SMAK!


Legg klubbene på et fat, kok ris, og wok sukkererter brokkoli og blomkål.
lt
Et fantastisk måltid.
Den sausen var bare helt himmelsk!

Jeg hadde glemt at jeg laget sausen på den måten,
den blir antagelig ganske feit, men sikkert veldig god.
Skal jeg jammen prøve igjen neste gang,
for denne oppskriften er velbrukt.

#kylling #marinade #oppskrift #middag #middagstips #kulturmelk #kokosmelk #chili

Please follow and like us:

2 hendelser på “Marinert kylling. Mør og saftig.”

  1. Ser aldeles nydelig ut… så skal huske at du har oppskrift her :)) I dag blir det vegetargryte på oss.. Klem og fin dag videre til deg <3 Annebe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.