Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Øl-marinert entrecôte. | MinMatgaleVerden

Øl-marinert entrecôte.

Øl-marinert entrecote…..

Som blir karamellisert sprø i kantene,
grunnet den søte soyasausen også er i marinaden…

Ganske enkelt servert på et stykke stekt brød med tomatsalat!

 

Øl-marinert entrecote på brød, med tomatsalat.

Entrecote i skiver, 1 per pers, eller to….hvis du har kjøttsulten Gubbe..
1 boks mørkt øl. Gjerne Newcastle brown ale, siden Newcastle er laget!!(brukte ikke hele, Gubben fikk resten)
4-5 ss soya saus
4-5 ss søt soya saus (ketchap manis)
Salt og pepper
olje/stekesmør til steking  (jeg bruker en blanding siden oljen spruter sånn alene)

Brød.
Her brukte jeg noen dager gammelt foccaciabrød, delt på langs og i passe biter til biffen.
Smør til å steke i.
En liten bit hvitløk til å ha i smøret, gir god smak

Tomatsalat.

En «pakke» plommetomater, delt i to (del tomatene, ikke pakken..)
2 små rødløk i småbiter
1/2-1 ts sukker
salt og pepper
en blanding av olje og balsamicoeddik (ca 1 ss)
Jeg har en ferdig blanding, miks sammen olje og eddik.

Bland øl og soyasauser


Legg i kjøttstykkene og la dem marinere på kjøkkenbenken minst 30 minutter,
gjerne en time eller to. Ved lengre marinering, bruk kjøleskap.
Men pass da på å temperere biffene før steking.

Tørk såvidt av biffene ved bare å dytte litt husholdningpapir en kjapp gang foran og bak,
Stek dem så i mellomvarm panne i olje (og litt margarin om ønskelig)
La dem steke godt på begge sider, de blir litt småsvart i kantene,
det er den søte soyasausen som karamelliserer seg, og det smaker godt!!

Legg biffene til hvile, og stek brødet i en steke panne med smeltet smør og en hvitløksbit.
Her steker jeg i ekte smør for å få den gode smaken.
Stek på begge sider.

Lag tomatsalat, bland alt og vend godt sammen,
sukkeret smelter sammen med sausene,
og du blir glad av de fine fargene.

Jeg serverte også med en kremet potetsalat.


Dander biffen på brødet og tomatsalaten på der igjen…

Enkelt…
Og veldig godt!

#storfe #entrecote #middag #middagstips #godtno

2 hendelser på “Øl-marinert entrecôte.”

  1. Det der så jo bare utrolig godt ut :)) Fikk veldig lyst til å prøve dette..helst sitte ute å spise det en varm sommerkveld … Klem til deg <3 Annebe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.