Frokostrundstykker som hever over natten. Enklere blir det ikke.

Enklere enn dette blir det ikke:
lag en løs deig om kvelden,
la den stå i kjøleskapet natten over,
bruk en spiseskje og legg rundstykker på platen,
uten noe gris!
Stek rundstykkene!

Avkjøles og spises/lages matpakke av.

Frokost- og matpakke-rundstykker av spelt.

5 dl vann, kaldt
25 g gjær
1 dl speltflak
1 dl havrekli
1 ts salt
1 ts honning
1 ss olje
ca 9 dl speltmel (bruk vanlig hvetemel om ønskelig)

Kornblanding til garnityr, om ønskelig
Stekes 250* 15-20 minutter

 
Ha alle ingrediensene i bakebollen, la kjøkkenmaskinen kna til en løs deig,
minst 5 minutter, helst litt lenger. Dekk til og sett bakebollen i kjølekapet natten over.

Dagen derpå setter du ovnen på 250*
Dypp en ss i vann, og scoop opp rundstykker.
Sett dem på bakepapirkledd plate.
 
Dypp skjeen i vann mellom hvert rundstykke.
Lag klar en skål med forskjellige frø, rull rundstykkene i dette om ønskelig.
Jeg vil ha med frø, guttene ønsker uten….
 
Når ovnen er varm, stek rundstykkkene i ca 15-20 minutter
Avkjøl på rist.

Nyt en god frokost,
og lag deg en god matpakke.

Uten særlig mye strev….

#rundstykker #kaldhev #enkelt #frokost #matpakke #ferske #oppskrift #spelt #utensøl #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.