Snickers-terte.

Denne oppskriften er det da på høy tid jeg prøver igjen.
For du verden, jeg husker den var god!

Knasende god tertebunn, karamell…salte peanøtter…sjokolade….

Need I say more??

Dette er godt…..snop….snadder…

Oppskriften fant jeg i bilaget til Bergens Tidende.
Eller,
min mor fant det, jeg fikk det…

Snickers-Terte

1/2 oppskrift, nok til en 20″ terfeform med løs bunn og fire sandkakeformer

150 g hvetemel
100 g smør
50 g melis
1/2 egg (knekk et egg, pisk det sammen og bruk halvparten, resten kan du ha til omelett/vafler e.l.)
Litt sammenpisket egg til pensling.

Kjør deigen sammen i en foodprocessor, smøret skal være kaldt og skåret i terninger.
La deigen hvile noen timer i kjøleskap.
Kjevle ut og kle en terteform og sandkakeformer.
Sett deigen i fryseboksen natten over.
Legg bakapapir i formen og fyll med tørkede erter e.l. for å unngå at deigen blåser seg opp

Stek på 170* ca 25 minutter. til den er litt brun i kantene. (jeg stekte litt lengre enn 25 min)
Fjern papiret og ertene, pensle med egg, og stek noen minutter til.
Dette lager et lokk på kaken og hindrer fyll å trenge inn i deigen.

Avkjøl på rist.

Karamellfyll

50 g sukker
0,6 dl fløte
50 g hvit sjokolade
5 g smør

salte peanøtter (ca halv pose)

Smelt sukker, la deet bli lysebrunt, ha i fløte og rør hjelt til sukkeret løser seg i fløten.
Ta tilside, rør inn hakket hvit sjokolade og smør.

Hell fyllet over kald bunn, strø over raust med salte peanøtter.


Sjokoladeganache

100 g mørk sjokolade
0,5 dl kremfløte

Hakk sjokoladen, varm opp fløten til den akkurat koker, hell over sjokoladen.
La stå litt, rør til en glatt masse.

Hell sjokolade over terten.
Avkjøl.


Godt…

Til en sterk kopp espresso

Nytes gjerne sammen med årets første løvetann….

#oppskrift #terte #kake #sjokolade #pai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.