Ostekake med jordbær og rabarbra.

Den perfekte sommerkake?

Rabarbraostekake faktisk!

Godt å ha denne kaken i kjøleskapet…

Og den er god altså….

Syrlig og søt på en gang….

Rabarbraostekake fra Min Matgale Verden.

20″ form. Bruk 1,5 oppskrift til 24″ form

110 g havrekjeks (bak dem selv, og jeg lover, de smaker SÅ mye bedre enn kjøpte..)
40 g smør

225 g kremost
2 dl kremfløte
100 g rømme
4 plater gelatin
1 lime, saften (ca 0,5 dl)
50 g melis, (+ litt til da jeg smakte )
ca 10 jordbær

100 g jordbær (gjerne frosne med mer smak)
200 g rabarbra
1/2 dl vann
1 dl sukker
saften av 1 lime (ca 1/2 dl)
4 gelatinplater
Litt rødt fargepulver (kan sløyfes)

Knus havrekjeksene og bland dem med smeltet smør,
Trykk forsiktig ned i en bunn med springform, 20″ med bakepapir i bunn.
Sett til avkjøling.

Legg gelatinplater i vann, 8-10 minutter
Rør sammen kremost, rømme og melis. Pisk kremfløten akkurat stiv og bland i.
Varm opp limjusen og kryst vannet av gelatinplatene, rør dem fort inn i den varme limen så de smelter.
Rør dette fort inn i kremostblandingen så alt blander seg.
Her blir det gjerne litt luft innimellom.
Smak til!
Er blandingen for lite søt, tilsett litt mer melis.
Er den for søt, skvis litt mer utav limen.
Legg på en tynt lag på kjeksbunnen, som gjerne dekkes med en plastkant.

Skjær jordbær i skiver til å ha ytterst rundt kanten, legg dem i en pen kant rundt.

Som du ser la jeg jordbærene først på, neste gang vil jeg legge litt krem i først,
for å hindre at jordbærene kommer i direkte kontakt med kjeksbunnen, og avgir litt veske.
(Lær av min feil, selv om det ikke gjorde så altfor mye for kaken)
Bruk faste fine jordbær, og la dem gjerne trekke litt av på et kjøkkenpapir først.
Når kanten er pent dekket, legger du halvparten av kremosten på.
Restene av jordbærene skæres i mindre biter og legges i et lag inni kremosten.

Topp med siste rest. Avkjøl.

Legg gelatin i bløt
Kok jordbær og rabarbra med vannet under lokk, forsiktig, til rabarbraen er myk.
Mos det hele med stavmikser.
Bland inn lime og sukker.
Smak til! Det skal smake friskt, men ikke FOR surt.
Ha i fargepulver om ønskelig. Jeg bruker pulver jeg kjøper på asiatisk butikk, wilton gelèfarger går sikkert og fint.
Kryst vannet av gelatinplatene og rør dem fort inn i den varme blandingen.
La avkjøle litt.

Pass på at kremostblandingen går helt ut i kanten på plasten/formen, sånn at ikke topplaget renner ned langs kantene.
Hell  forsiktig et tynt lag på, la det stivne, og hell resten over, la alt stivne og kaken sette seg i kjøleskap noen timer,
gjerne natten over.

Holder seg mange dager i kjøleskap.

Hvis den får stå i fred….

Min egen ostekake med rabarbra!

En verdig feiring av fire år som blogger!

#ostekake #rabarbra #jordbær #oppskrift #rabarbraostekake #kake #sommer

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.