Enkel sjokoladekake med fyll.

Mens jeg sitter her kan jeg jo legge ut denne herligheten fra i fjor…

Sjokoladekake med fyll også inni kaken!

Kaken fikk fyll.
Såpass med fyll at beskjeden fra de feirende gutter var at det muligens var litt VEL mye fyll!!

Noe sier meg at de guttene er rimelig bortskjemt når det gjelder kake!

Kaken ble vel tatt imot, og Gubben var veldig fornøyd!

Sjokoladekake.

Liten oppskrift, passer til en 20″ form.

3 egg
250 g sukker
1,5 dl melk
175 g hvetemel
60 g kakao
1 liten ts bakepulver
1 liten ts vaniljesukker
125 g smeltet smør, ekte smør!

Pisk eggedosis. Sikt inn mel iblandet kakao vaniljesukker og bakepulver, vend inn med slikkepott,
vekselsvis med melk og smeltet smør. Smøret er best å blande inn til sist.
Ha i en 20″ form med bakepapir i bunn og  to remser oppover kantene.
Dobler du oppskriften bør du bruke en 26″ form.
Stek på 160* i ca 1 time.
Avkjøl 10 minutter. Bruk en palett og løsne kaken rundt kanten etter at du forsiktig har fjernet papiret.
Løsne på låsen og hvelve kaken rundt på et bakepapir. La den stå med formen over seg over natten/i mange timer.

Fyll:

200 g smør, gjerne kvitseidsmør for ekstra god smak
300 g melis, siktet
45 g bakekakao
1/2 egg (pisk et egg sammen, ha i halve)
2 ss ekstra sterk kaffe

Rør sammen mykt smør, melis og kakao med grind/k-krok. Ha i egg og kaffe,
pisk kremen til den blir lys og luftig, smak til. Ha i sprutepose.

Dynk: 0,8 dl kokende vann røres ut med 2 ss sukker

Skjær kaken i tre deler, bunnen skal fungere som topp. Dynke første laget og smør forsiktig på krem.

En sprutepose gjør oppgaven mye lettere.

Legg på neste lag, dynk og smør på krem. Toppen på, dynk og smør resten av kremen på topp og kanter.
Oppbevares kjølig, ta den ut og ha den i romtemperatur før den nytes.

Enkel, men oj så god sjokoladekake!

Hipp hurra! Så godt!

#sjokoladekake #kake #oppskrift #sjokolade #enkel #bursdag

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *